Fotogalería: Xest presenta el seu II Pla d’Igualtat municipal

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 8 de setembre, el saló de plens de l’Ajuntament es va omplir per a assistir a la presentació de l’II Pla d’Igualtat Municipal de Xest.

“Aquest pla s’ha fet amb la finalitat de fer de Xest un municipi més igualitari, a través d’ell hem identificant alguns problemes i dissenyant una sèrie d’accions que ens ajudaran a solucionar les mancances trobades”, manifestava la regidora d’Igualtat, Brenda Jiménez, durant l’obertura de l’acte. “Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb i per a la ciutadania, posant l’accent principalment en el primer, ja que considerem que la participació és la clau per a aconseguir l’impacte social esperat; per això volem agrair la seua col·laboració a totes les persones que han donat la seua opinió sobre la situació del nostre poble, així com als grups municipals, teixit comercial, teixit associatiu i centres educatius”.

L’alcalde, José Morell, també va voler dirigir-se al públic assistent: “La Igualtat és una cosa irrenunciable, m’agradaria que aquests projectes ni si vulga foren necessaris. Aquest pla no serà realment eficaç si no aconseguim trencar els murs de la burocràcia i no permea a la societat i crec que a Xest hem tingut una molt bona resposta”, afirmava Morell.

Sobre el Pla

L’II Pla d’Igualtat municipal ha sigut elaborat per la consultoria de Joan Gonçales i Noguerola, amb el sociòleg que dona nom a l’empresa al capdavant, qui va estar en la presentació per a explicar els objectius que persegueix, al costat de la sociòloga i agent d’Igualtat, Raquel López Bonilla. 

“Es tracta que totes les dones i tots els homes de Xest tinguen les mateixes oportunitats en tots els àmbits”, apuntava Gonçales. “Aquest Ajuntament és molt igualitari, perquè s’ho creu; ha rebut reconeixements en urbanisme, ha fet campanyes i accions a peu de carrer, i no es guarden els plans en el calaix, si no que els implementa”.

López, per part seua, va aprofundir en les fases d’elaboració del projecte, destacant la participació de la ciutadania chestana, en més de 300 persones, per a realitzar un diagnòstic i un pla d’actuació en el qual s’abordaran punts com les càrregues familiars o la dependència econòmica.

L’II Pla d’Igualtat estarà disponible per a consultar-ho íntegrament pròximament.

Campanya sobre referents 

L’acte es va tancar amb la presentació de la campanya Xest summa Igualtat creant referents. “Volem que les noves generacions sàpien que a Xest tenen a referents entre els seus veïns i veïnes que trenquen amb els rols i els estereotips de gènere”, manifestava López. 

Els i les participants en la campanya han sigut: Margaret Martí Rodrigo, agricultora; Nuria Morell Jimena, jugadora del València Dones CF B i graduada en TSEAS; Raquel Vidal Martínez, Taxista; David Gómez Zanón, cuidador de persones dependents; Nacho Xirivella Olivares, Educador Infantil; Mar Vilalta Cerrada, musicòloga i compositora, i Lucía Sánchez García, estudiant de les forces armades.

Finalment, la regidora i l’alcalde van entregar un obsequi amb la imatge de la campanya als i les participants que van assistir a l’acte abans de donar pas a un aperitiu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*