FVMP i GVA Impulsen el Pla Viu: Conveni per a 10.000 Habitatges Públics Noves

Post també disponible en: Castellano

El Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la Presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rocío Cortés, segellen la Signatura del Conveni Marc de col·laboració entre la GVA i la FVMP per a l’impuls de la promoció d’habitatges de protecció pública en el sòl de les administracions locals. Aquest conveni marca una fita en la promoció d’habitatges de protecció pública en sòls d’administracions locals, amb l’objectiu de construir 10.000 habitatges nous i sostenibles per a joves i famílies.

La presidenta de la FVMP, Rocío Cortés, representant als 542 municipis de la Comunitat Valenciana, va emfatitzar la importància de la cooperació entre administracions i el sòlid treball realitzat per a establir una base ferma que permeta afrontar amb unitat i fortalesa el desafiament de l’habitatge. Va destacar que l’habitatge és una necessitat urgent que afecta a tots els municipis i va subratllar la importància d’unir esforços en pro de l’accés a l’habitatge.

En l’acte de signatura, va destacar la participació de la Vicepresidenta Segona i Consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, del Secretarío autonòmic d’Habitatge Sebastián Fernández Miralles, així com la presència dels Presidents de les Diputacions d’Alacant, Antonio Pérez; de València, Vicent Mompó; i la Presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina. La suma d’aquestes figures reafirma l’ampli suport institucional al Pla Viu i subratlla la importància de la col·laboració entre diferents nivells de govern per a abordar la qüestió residencial en la Comunitat.

El Pla Viu s’enfoca en el desenvolupament i construcció de 10.000 habitatges de protecció pública, emprant per a això sòls propietat de les administracions locals. Aquest enfocament no sols busca respondre a la creixent demanda d’habitatge assequible, sinó també promoure la sostenibilitat i la inclusió social. La FVMP, a través d’aquest conveni, reafirma el seu paper crucial com a nexe entre la Generalitat Valenciana i les administracions locals, assegurant que el projecte tinga un impacte directe als ajuntaments.

La iniciativa sorgeix com a resposta a una necessitat social, buscant revertir la necessitat de més oferta d’habitatge protegit. A més dels habitatges, el pla inclou mesures de suport com a subvencions al lloguer, bons d’habitatge jove i beneficis fiscals, dissenyats per a facilitar l’accés a l’habitatge.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*