Gaspar anuncia la posada en marxa d’un Pla de Recursos Humans per a la Diputació propi del segle XXI

Post també disponible en: Castellano

El president inicia l’itinerari per a transformar l’estructura de personal de la institució entre 2021 i 2024 obrint un termini d’aportacions a Intervenció, sindicats, caps de servei i grups polítics

Després de la reunió amb els sindicats prèvia al ple, es disposarà de tres setmanes per a aportar idees i altres tres per a elaborar l’esborrany d’un pla inèdit que busca el major consens “allunyat de vaivens polítics”

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha anunciat este dimarts, durant la sessió plenària de febrer, l’inici imminent del procés d’elaboració del Pla de Recursos Humans 2021-24 de la institució provincial, un document que serà fruit de les aportacions de sindicats, caps de servei, grups polítics i habilitats nacionals i que busca el major consens possible per a perdurar en el temps per damunt de vaivens polítics.

La intenció del president Gaspar no és nova, perquè al juny del passat any ja va avançar esta transformació de l’estructura de Personal que mesos després va quedar reflectida en la Memòria del Pressupost de 2021. La professionalització dels recursos humans apareix en esta memòria com a “base de la corporació que volem per al futur”, i al costat d’altres mesures que s’estan implementant seran recollides en el Llibre blanc de la Diputació 2025-2035, que busca modernitzar una institució que compta amb 1.200 treballadors i vol ser realment del segle XXI.

“Ara és moment de posar-se a treballar”, ha proposat Gaspar durant el ple telemàtic, abans d’explicar que els primers als quals ha comunicat l’inici del procés han sigut els sindicats, ja que “representen als treballadors que seguiran en esta casa quan els polítics que hui formem la corporació ja no estiguem”. El president, acompanyat per la diputada de Personal, Pilar Molina, s’ha reunit una hora abans del ple amb tots els sindicats representats en la institució per a fer-los partícips d’un pla estratègic que tindrà molt en compte les seues aportacions, igual que les de Secretaria i Intervenció, les prefectures de servei, els diputats delegats i els portaveus de cadascun dels grups polítics.

Terminis i full de ruta

El president Gaspar ha deixat clar que en l’elaboració d’este pla inèdit “tot està sobre la taula”. L’itinerari per a canviar l’estructura de personal s’inicia amb un paper en blanc i compta amb uns terminis que han sigut comunicats tant als sindicats com a la resta d’actors de la corporació durant el ple. En breu s’iniciarà el termini de tres setmanes perquè totes les parts puguen realitzar les seues aportacions emplenant els models que els seran remesos.

Una vegada completada la primera part del procés, s’habilitaran altres tres setmanes perquè el servei de Presidència elabore un esborrany del Pla Estratègic de Recursos Humans 2021-24 de conformitat amb les aportacions rebudes. En paral·lel, es proposarà l’equip humà que compte amb les habilitats directives i especialització tècnica necessàries per a elaborar l’esborrany i posar en marxa el resultat del mateix una vegada aprovat.

El següent pas seria la constitució d’una comissió específica per a aprovar el document, integrada per representants de tots els grups polítics i les organitzacions sindicals. “El mateix debat de sempre és símptoma de fracàs. No es tracta de quedar-nos amb el mal que ho feien els d’abans o ho fem els d’ara, sinó posar-nos tots a treballar per a fer-ho tan bé com siga possible”, assenyala Gaspar, que insistix que l’objectiu és que l’aprovació del nou pla de Recursos Humans “siga conjunta i si pot ser unànime, allunyada de vaivens polítics i destinada a perdurar en el temps. No serà per falta de voluntat d’esta Presidència”.

Esta comissió supervisarà periòdicament el compliment dels terminis previstos i la correcta execució del pla. En paraules de Gaspar, “tenim clar que el personal és la maquinària de la Diputació i el millor favor que pot fer esta corporació a la institució és realitzar de forma consensuada i escoltant a totes i tots una transformació concorde al segle XXI, perquè els treballadors se senten de veritat a gust i es presten de la millor manera els serveis que necessitaran en els pròxims anys els ajuntaments”.

El president provincial ha finalitzat la seua intervenció agraint el treball dels qui realitzen les auditories que marquen el camí de tot el que es pot millorar en la institució. En l’últim informe d’Intervenció, es recomanava precisament l’elaboració d’un pla estratègic en matèria de Personal. “Abans no hi havia cap mena d’informe i ara els tenim en tots els àmbits de gestió. Els informes sempre són bons per a avançar i millorar, i ara és moment que entre tots fem una cosa modèlica i que deixe un pòsit bo per al futur”, ha conclós Gaspar.

Pla transversal

L’àrea de Personal que dirigix Pilar Molina serà l’encarregada de desenvolupar este pla transversal de Recursos Humans una vegada aprovat l’esborrany del qual s’encarregarà Presidència. La diputada ha explicat que el document ha de tindre en compte, entre altres aspectes, “l’optimització de les estructures organitzatives, els perfils professionals i les competències, la regulació de la carrera professional, un sistema de teletreball amb criteris clars, la incorporació planificada de nou personal i la renovació de les borses d’ocupació temporal i la seua tipologia”.

Quant a les RPT, en el ple de febrer s’ha donat compte de l’última d’elles, l’única que va avançar Presidència per a 2021 amb l’adequació de 185 llocs de treball i l’informe de fiscalització favorable, i que donarà pas al nou pla estratègic que pretén regular este tipus de respostes a les necessitats dels serveis.

Tots els grups polítics han valorat positivament la mà oferida pel president per a treballar conjuntament en el nou document de regulació de Personal, si bé la portaveu de Ciutadans, Rocío Gil, ha enlletgit a l’àrea que dirigix Pilar Molina que haja deixat passar tant de temps sense fer canvis en l’estructura de recursos humans. Per part seua, el diputat del PP Javier Montero ha aplaudit la iniciativa de Toni Gaspar i ha brindat la seua mà al departament de Personal per a ajudar en l’elaboració del nou pla.

Declaració institucional

En el ple de febrer s’ha aprovat també el Programa Provincial d’Activitats Preventives 2021, desenvolupat per l’àrea de Benestar Social que dirigix Pilar Sarrión, i s’han debatut mocions relacionades amb el Dia Internacional de la Dona, les mesures d’ajuda a l’hostaleria i el comerç o la millora d’instal·lacions esportives, entre altres. En l’inici de la sessió, Toni Gaspar va tornar a condemnar qualsevol tipus d’acció violenta contra les dones, amb el record de Concepción, de Sestao, assassinada a les mans de la seua parella fa quatre dies.

Al final del ple, el president Gaspar ha llegit una declaració institucional signada pels portaveus de tots els grups en la qual es demana garantir la màxima transparència i el compliment del protocol de vacunació i assegurar el cessament dels polítics que cometen qualsevol tipus d’irregularitat en la campanya de vacunació per a fer front a la COVID-19.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*