Graffitea Xest rep la visita del diputat de l’àrea de Cultura, Xavier Rius 

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, ha rebut a Xest al Diputat de l’àrea de Cultura a València, Xavier Rius, per a realitzar un recorregut per alguns dels murals de Graffitea Xest i donar a conéixer in situ la trajectòria d’aquest Festival Internacional d’Art Urbà. Durant la ruta, els han acompanyat els regidors David Pujals i José Vicente Guijarro i el muralista valencià i director del Festival, José Antonio Espinar.
“Fa uns mesos vam mantindre una reunió en Diputació per a donar a conéixer Graffitea Xest i d’ací va sorgir la idea de fer aquesta visita. Agraïm profundament el suport del diputat de Cultura a aquesta aposta cultural, que és molt important per a nosaltres i que considerem de gran valor, tant cultural com educatiu. Amb aquests murals Xest no és el mateix que era abans; sens dubte ha canviat l’estètica del poble, que ara compta amb un nou atractiu cultural i que, a més, forma part de la Xarxa de Centres d’Art  Contemporani en l’Entorn Rural, promoguda per l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana”, ha explicat Llorente.
Per part seua, Rius s’ha mostrat sorprés per la trajectòria de festival, per la gran quantitat de murals i la seua qualitat artística. “Estic sorprés, perquè a més de que tots els murals són de gran nivell, Xest compta amb una gran quantitat d’ells. D’altra banda, he pogut veure com amb aquest projecte s’ha treballat per a vincular art i educació: hem visitat les intervencions artístiques que hi ha en l’institut i crec que és una meravella que l’alumnat tinga aquests murals a la vista. Sens dubte el projecte compleix l’objectiu de conscienciació i d’estimular la imaginació i l’esperit crític. És un projecte fabulós del qual Xest ha d’estar orgullós”, ha manifestat.
Graffitea Xest compta amb set edicions a l’esquena i des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xest ja s’estan realitzant els preparatius de l’octava, que es realitzarà al maig de 2023. “Quan Mª Ángeles va posar sobre la taula tot el que estaven fent amb aquest festival d’art, vam voler vindre a conéixer-lo en persona. A més, des de la Diputació ens vam comprometre a estudiar la possibilitat de realitzar un documental sobre l’art urbà, que esperem poder posar en marxa l’any vinent”, ha declarat el diputat. “Des de la Diputació sempre estem amb l’expectativa posada en aquelles iniciatives culturals, singulars i d’èxit que servisquen d’exemple i referència per a incentivar l’originalitat i la imaginació en les polítiques culturals dels ajuntaments, com és el cas de Graffitea Xest. El que busca la ciutadania d’un poble és estar orgullosa d’alguna cosa que li identifique i, si és un aspecte cultural, molt millor; i també buscar un atractiu per als pobles veïns o per al turisme. En aquest sentit, aquest projecte cultural ja està agafant una força considerable i apunta a tindre bona projecció de futur”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*