Héctor Illueca: ‘Les obres de la costa de Sant Miquel posen en valor una de les zones emblemàtiques de Llíria

Post també disponible en: Castellano

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge es reuneix amb l’alcalde per a tractar els temes d’habitatges i regeneració urbana del municipi. Visita les obres en les quals la Generalitat ha invertit 450.000 euros

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s’ha reunit amb l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, per a tractar els temes d’habitatge i regeneració urbana del municipi. A continuació, ha visitat les obres d’urbanització que s’estan executant en la costa de Sant Miquel de Llíria.

Respecte a aquesta actuació, ha assegurat que té un doble valor: “A més de significar una millora urbana evident, també serveixen per a posar en valor zones emblemàtiques de la ciutat, carregades d’història i, per tant, d’interès turístic com són el Monestir de Sant Miquel i el poblat ibèric del Tossal de Sant Miquel”.

Per a dur a terme aquests treballs, Héctor Illueca ha destacat la inversió feta per la Generalitat a través de dos convenis signats en 2020 i 2021 que sumen 450.000 euros, sobre una obra amb un cost global de 835.000 euros. En aquest sentit, ha comentat que l’obra és un bon exemple de la col·laboració entre dues institucions com són l’Ajuntament i la Vicepresidència, ja que s’ha treballat de manera coordinada i compartint els costos de l’actuació.

El vicepresident ha comentat que la intervenció “millorarà la zona, la qual cosa la farà més amable per a la gent que va a peu, alguna cosa que ens sembla encertat i coincideix amb les noves formes de mobilitat i ordenació urbana cap a les quals hem de transitar”.

Es tracta d’una actuació sobre 3.400 metres quadrats. El projecte s’entén com la porta al convent de Sant Miquel. Un espai amb problemes d’escolament de l’aigua, accessibilitat, instal·lacions urbanes obsoletes o inexistents i un caràcter atrotinat i espontani del conjunt.

El projecte es troba confrontant en la seva zona aquest amb el jaciment arqueològic Poblat Ibèric Cerro de Sant Miquel, declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) del Patrimoni Històric Espanyol amb la categoria de zona arqueològica, quedant a l’interior de l’entorn BIC la superfície resultant de la demolició d’uns habitatges.

“Són obres en el cor de la ciutat, en les seves arrels, que milloraran la qualitat de l’entorn, facilitaran la vida dels residents de la zona i dignificaran el patrimoni de Llíria”, ha ressaltat el vicepresident.

L’actuació comprèn les obres de pavimentació i remodelació de les zones, tant per als vianants com rodades, s’ampliaran, on sigui possible, les voreres i les zones enjardinades existents, i es dotarà també la zona de mobiliari urbà (bancs, jardineres, fonts, papereres, etc.).

Altres actuacions

En la reunió mantinguda amb l’alcalde i en la qual també ha estat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, a més s’han tractat altres actuacions que la Vicepresidència Segona té en marxa a Llíria. És el cas del ARRUR d’ampliació del barri antic, entre el Carrer Major, Juan Izquierdo i les muntanyes de sant Miquel, Santa Barbara i la Torreta. Unes obres que contemplen la rehabilitació de 100 habitatges, incloent obres de reurbanització i l’execució d’un programa de reallotjaments.

D’altra banda, l’Ajuntament de Llíria ha rebut 20.655 euros a través de la concessió directa d’ajudes en matèria d’habitatge per a pal·liar situacions d’especial vulnerabilitat per la COVID-19.











Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*