Héctor Illueca presenta a Ademús el Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar per a municipis en risc de despoblació

Post també disponible en: Castellano

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge ha assenyalat la importància del projecte pilot que es durà a terme a la comarca del Racó d’Ademús

També ha visitat a Castielfabib l’actuació urbana d’adequació integral de la Plaça de la Vila i els carrers adjacents

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha presentat a Ademús el Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar (RMSER) amb una guia específica per als municipis en risc de despoblació.

Allí, acompanyat per la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha presentat a l’alcalde d’Ademús, Ángel Andrés González i altres representants municipals del Racó d’Ademús aquesta guia. Es tracta d’un projecte pilot que es desenvoluparà en coordinació amb la xarxa d’oficines Xaloc per a l’activació d’un registre mancomunal d’edificis a rehabilitar.

El vicepresident segon ha destacat que “el registre que presentem és un instrument valuós que, per la seua dificultat tècnica i administrativa, no ha pogut desplegar-se convenientment encara en la Comunitat Valenciana. Ara, amb l’assistència de les oficines Xaloc, proporcionarem mitjans materials, fins i tot per als municipis més xicotets, perquè això siga una eina efectiva de revitalització dels centres històrics”.

Aquest registre públic està constituït per tots aquells immobles, tant solars com edificis, que hagen sigut prèviament inclosos en ell per resolució administrativa dictada per l’òrgan municipal competent. En ell s’inclouen els immobles en règim d’edificació o rehabilitació forçosa i aquells sobre els quals existisca ordre d’edificació o rehabilitació forçosa en vigor.

En aqueix sentit, el RMSER es converteix en una eina molt útil per a poder accedir als programes i ajudes disponibles en la Generalitat que estan directament relacionats amb les subvencions a les quals es poden accedir per a poder adequar els edificis i cases.

La inclusió en el registre s’ha d’efectuar expressant la causa que determina el problema i la descripció de l’immoble afectat. Al seu torn, el llibre que conté la relació dels immobles (RMSER) està vinculat amb el formulari de valoració d’idoneïtat de l’actuació. Es tracta d’un imprés que serveix per a determinar el nivell de prioritat de les actuacions. De manera que justifica l’interés general de l’ajuntament en el moment que es tramita el procediment d’una execució forçosa.

Posteriorment, una vegada fet el registre de l’edifici, habitatge o solar en el *RMSER, haurà de notificar-se al registre de la propietat i quedarà inscrit, prèvia presentació d’una certificació administrativa.

Millora integral a Castielfabib

Prèviament, Héctor Illueca s’ha traslladat a un altre dels municipis del Racó d’Ademús, Castielfabib, on la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha invertit 510.000 euros en l’actuació urbana d’adequació integral de la Plaça de la Vila i carrers adjacents. Allí ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Eduardo Aguilar.

Els treballs consisteixen en la renovació completa de les infraestructures urbanes i la seua urbanització, així com la millora de l’eficiència energètica mitjançant la substitució d’il·luminació LED.

L’àmbit d’actuació de la intervenció és la Plaça de la Vila i els carrers Del Calicio, Enrique Fornás, De la Reixa, Calvari i altres punts (Torrejón, Torre Campanario i Torreta).

L’objectiu és solucionar els problemes detectats i recuperar l’espai urbà amb una proposta coherent de millora de l’accessibilitat, amb un disseny integrador i una humanització de l’espai, fomentant llocs en els quals la igualtat, inclusió i perspectiva de gènere tinguen un paper fonamental.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*