“Hilando Vidas”: art i reivindicació femenina a Alcublas

70 mujeres tejen “Sonoridad” para hacerse visibles en un entorno rural.
70 mujeres tejen “Sonoridad” para hacerse visibles en un entorno rural.
70 mujeres tejen “Sonoridad” para hacerse visibles en un entorno rural.
“Hilando Vidas”: art i reivindicació femenina a Alcublas.

Per tercer any consecutiu, 70 dones de 12 a 92 anys han teixit durant 1 any per a transformar Alcublas (650 habitants) en un museu a l’aire lliure des del diumenge 12 d’agost.

Sordidad és el nom de l’exposició, confeccionada amb plàstic reciclatge, -te-les reutilitzades i llana. L’objectiu del projecte és donar visibilitat a la dona rural.

Darrere del que tixen estes dones sempre hi ha un missatge reivindicatiu coordinat per la Comissària del Projecte, Mª José Cabanes, llicenciada en Belles Arts. En altres edicions, “Hilando Vidas” ha plasmat la seua visió del matriarcat, la violència masclista o els estereotips femenins. Enguany la instal·lació artística posa en valor la “Hermandad entre Mujeres”.

Els carrers, fatxades i balcons d’Alcublas es cobrixen de milers d’hexàgons que representen les bresques de les abelles com a exemple d’equip de treball.

L’acte d’inauguració estarà presentat pel periodista d’Antena 3, Carlos Villán. Assistiran l’alcaldessa d’Alcublas, Blanca Rosa Pastor i diversos alcaldes de la comarca. La comissària de l’exposició explicarà la instal·lació d’art col·laboratiu i la directora del projecte, Ascen Martínez, informarà del recorregut de “Hilando Vidas” en 2018.

Reconeiximent

El treball de “Hilando Vidas” ha sigut reconegut en festivals d’art urbà com Benimaclet Confusió, Districte 008 i Veus-vos Festival pel seu rerefons reivindicatiu i consciència mediambiental, ja que part de les instal·lacions procedixen de material reciclatge.

Acció viral

“Hilando Vidas” vol donar visibilitat a milers de dones per a les que viure en xicotets pobles rurals és un repte per a desenrotllar-se. El dilluns 13 d’agost 300 persones destacades del món de l’art, la política o la televisió rebran en els seus comptes d’Instagram una petició singular. “Hilando Vidas” els demanarà que pugen als seus stories un vídeo per a donar visibilitat a sororitat i així crear una gran germandat amb totes les dones rurals del nostre país.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*