Vídeo: Hilando Vidas estrena “El Documental” que porta a la gran pantalla les històries valentes de les dones rurals

Hilando Vidas cubre de lana edificios públicos de Valencia para visibilizar a la mujer rural en el 8M.
Hilando Vidas cubre de lana edificios públicos de Valencia para visibilizar a la mujer rural en el 8M.

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Filant Vides ha estrenat aquest dissabte 18 de juliol “EL DOCUMENTAL, sororitat SERRANIA”, als Cinemes MN4 d’Alfafar, València.

La pel·lícula de 40 minuts recull la feina durant 1 any de 650 dones de 18 municipis per crear la Ruta Artística sororitat SERRANIA. La mostra va cobrir amb 60 mil hexàgons teixits amb 1,5 milions de llana les façanes de les principals institucions públiques valencianes amb motiu del 8-M.

El documental també deixa testimoni de la multitudinària inauguració de l’obra quan un miler de persones van travessar les Torres de Serrans per reivindicar el paper de la dona rural a la societat actual.

L’Associació Filant Vides, nascuda a Alcublas fa 5 anys, realitza intervencions d’art urbà en clau femenina i com explica la seua presidenta, Mª José Cabanes, “volíem estrenar” EL DOCUMENTAL “en una sala de cinema perquè és en la gran pantalla on haurien explicar-se les històries valentes de moltes dones rurals “.

L’estrena ha reunit, amb totes les mesures sanitàries, a 185 persones. Entre els assistents, les coordinadores dels grups de treball en 18 municipis, nombrosos alcaldes i alcaldesses de la comarca dels Serrans, la diputada d’Igualtat, Isabel García i el gerent de el Consorci València Interior, Ángel Rodríguez.

La cinta està carregada d’emoció i és un testimoni audiovisual de gran rellevància per a la història de la comarca, atès que ha aconseguit unir a tots els seus municipis al voltant d’un projecte liderat per dones de totes les edats.

“EL DOCUMENTAL” es projectarà durant el mes d’agost en tots els municipis de la comarca valenciana. Serà una de les activitats paral·leles a la Ruta Artística que se celebrarà de el 2 a el 30 d’agost en els municipis de la Serranía. La mostra exhibirà el treball exposat a València perquè les populars ruscs de Filant Vides omplin de color els carrers.

Filant vides

És una associació d’art col·laboratiu que recupera el ganxet per elevar-lo a categoria d’art urbà i, així, homenatjar / reivindicar el paper de les dones rurals. En el seu últim projecte ha aconseguit reunir 650 dones de La Serranía i implicar les principals institucions valencianes com Presidència de la Generalitat o la Diputació de València. L’entramat social creat ha rebut diversos reconeixements com el Premi Celia Amorós 2019.

www.HilandoVidas.es

@HilandoVidas/Instgram

hilandoVidas.Alcublas@gmail.com

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*