Identificar la pneumònia: tos amb mucositat, dolor costal, febra i dificultat al respirar

Close-up image of medical workers discussing lungs x-ray on tablet computer

Post també disponible en: Castellano

La manera de previndre infecció és mantenint en forma nostre sistema immune portant un estil de vida saludable cuidant la higiene bucal, llavant-se les mans sovint, evitant el consum d’alcohol i tabac

Es recomana cridar el metge quan els primers símptomes apareixen de manera intensa i especialment quan es tracta de xiquets o majors de 65 anys i persones de risc per malalties respiratòries o que afecten el sistema immune

L’arribada de la tercera onada de la pandèmia amb el nombre de contagis a l’alça coincideix en un moment de l’any en què les pneumònies són habituals per la baixada de les temperatures. Per això, és importar-te saber diferenciar-la de qualsevol altra afecció respiratòria com constipats, símptomes lleus d’el contagi de SARS-CoV-2 i fins a la pneumònia generada per aquest mateix virus. Per a això, el Dr. Jose Vicente Grases pneumòleg de l’Hospital de Manises, recorda que la pneumònia és “una infecció respiratòria aguda que afecta els pulmons i que està causada per diferents gèrmens, com bacteris, virus i fongs”.

Per diferenciar aquesta malaltia és important conèixer i identificar els primers símptomes d’aquesta infecció respiratòria. “L’aparició de febre alta amb calfreds, la conseqüent afecció de l’estat general, tenir tos amb mucositat i el dolor toràcic i intercostal sumats a la dificultat per respirar són els primers símptomes i els més comuns de la pneumònia bacteriana”, explica l’especialista. Amb l’aparició d’aquesta simptomatologia és important cridar a el metge ja que per al seu correcte tractament serà necessària l’exploració i la realització d’una radiografia de tòrax.

A l’hora de prevenir aquest tipus d’afeccions, és important mantenir en forma el nostre sistema immune. Per a això, el pneumòleg de l’Hospital de Manises recomana “portar un estil de vida saludable cuidant especialment la higiene bucal. També recomana rentar-se les mans freqüentment, reduir el consum d’alcohol i evitar el tabac ja que això permetrà que el nostre sistema immunològic respongui millor davant la infecció”

Les persones més vulnerables a aquesta infecció són els nens, les persones majors de 65 anys i els pacients crònics amb malalties respiratòries o que debiliten el seu sistema immune. Aquestes persones són el col·lectiu més feble davant els virus, bacteris i fongs que provoquen les infeccions respiratòries d’aquest tipus. Per això, és important estar atent als símptomes presentats perquè, quan es detectin els inicis d’aquesta infecció respiratòria, pugui tractar-se de manera eficient”, conclou el Dr. Grases.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*