El ple de Bunyol acorda que el pavelló municipal porte el nom de Pablo Cusí

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar ahir el ple corresponent al mes de gener en què es va aprovar que el pavelló de l’Planell porti el nom de l’Fill Predilecte de Bunyol Pablo Cusí, mort el passat mes d’octubre.

“Per la seua entrega, lluita, dedicació a l’esport i al seu poble en general”, així es va llegir la proposta que va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics que van coincidir en que el pavelló tingue el nom d’un bunyolero il·lustre.

Pablo Cusí va ser un exemple de superació, de lluita i d’una intel·ligència que el va portar a despuntar, tot i la distròfia muscular de Duchenne, tant en els seus estudis en els quals va aconseguir diversos premis, com en un dels més prestigiosos despatxos d’advocats i economistes d’Espanya, així com en el món del pòquer. Fidel seguidor i directiu del CD Bunyol, també va dedicar moltes hores de la seua vida a escacs.

Dades sanitaris

A més, el ple va aprovar una moció de el Partit Popular per demanar a la Generalitat Valenciana que oferisca els dades sobre la pandèmia a Bunyol “de manera correcta i real”, a més d’informar sobre els errors que s’han comès a la informació en els mesos anteriors, un punt que va tirar endavant amb els vots de PP i IAB i l’abstenció dels grups de govern.

El tercer punt va comptar amb la unanimitat de tots els grups, una moció d’Esquerra Unida en suport a poble sahrauí davant l’escalada de tensió a la zona del Guerguerat i instant a l’ONU ia la MINURSO a l’organització del referèndum el 2021.

Renuncia de Tania Carrascosa

Abans de torn de precs i preguntes es va donar constància de la renúncia a l’acta de regidor de l’edil d’Esquerra Unitat Tania Carrascosa, qui va adduir motius personals i laborals per no poder seguir exercint la seua tasca. El seu lloc ha de ser ocupat per la següent persona en la llista d’IU, Sandra Corachán.

En els precs i preguntes IAB va començar sol·licitant que es convoque la junta de portaveus per tractar entre tots els grups polítics les ajudes al sector de l’hostaleria, oci, turisme i cultura, tant les del Pla resitir impulsat per la Generalitat Valenciana, com altres que puga abordar el propi ajuntament. El PP es va sumar a aquesta petició.

L’alcaldessa, Juncal Carrascosa, va assegurar que era una cosa que s’anava a fer, a més de convocar el Consell Econòmic i Social, va defensar que el Pla Resistir “és ambiciós, amb una primera fase d’ajudes estructurades que necessita de rapidesa per adjudicar”, i afegir que per agilitar alguns processos hi ha ajudes que ja s’estan gestionant a través de Serveis Socials.

També des IAB, el seu portaveu, José Luis Carrascosa, va preguntar a el regidor d’Educació, Carles Xerri, per què no es van tancar les escoles el 10 i 11 de gener a causa del temporal Filomena. L’edil va explicar que tot i la baixada de temperatures “les classes discorrien amb normalitat i no vam veure la necessitat de suspendre”.

En el tercer torn, IAB va preguntar a la regidora responsable de Policia, Maria Vallès, per les multes imposades per la Policia Local per saltar-se les mesures marcades per controlar la pandèmia, al que va respondre que en el període del 22 de desembre al 25 de gener s’havien imposat 27 sancions.

Finalment, el portaveu de IAB va preguntar a l’edil de Ràdio Bunyol, Manuel Sierra, sobre si calia que ell donés el vistiplau perquè l’oposició participés en una entrevista a la ràdio municipal, i el va instar a convocar el Consell de ràdio Bunyol. Manuel Sierra va respondre que es va deure tractar “d’un malentès, perquè en cap moment he impedit que un regidor pugui parlar i donar la seva opinió a Ràdio Bunyol”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*