Javier Montero (PP): “els alcaldes de l’PSOE i Compromís de la línia C-3 de rodalies porten any i mig amagats”

El diputado provincial del Partido Popular Javier Montero.
El diputado provincial del Partido Popular Javier Montero.

Post també disponible en: Castellano

El diputat provincial de el Partit Popular Javier Montero, ha demanat a PSPV-PSOE i Compromís “que incloguin a l’agenda de negociació de el nou Govern d’Espanya la inversió imprescindible que necessita la línia de Rodalies C-3 València – Utiel, no només en infraestructures , també en mitjans humans per a una correcta gestió “.

Montero ha recordat que de el Pla de Rodalies presentat el 2017 i que preveia 1436000000 d’euros d’inversió a la Comunitat Valenciana, només s’han invertit 72,3 milions “i no és excusa ni justificació el que hi hagi un Govern en funcions, hi ha 130.000 veïns de nou municipis pels quals circula la línia que tenen un mal servei i en any i mig de Govern socialista no han rebut ni una sola bona notícia “.

Javier Montero s’ha preguntat “on porten amagats aquest últim any i mig els alcaldes socialistes i de Compromís que van signar la Declaració de Xirivella en 2015, encapçalats per Míchel Montaner, perquè va ser arribar Pedro Sánchez a la Moncloa i desaparèixer la seva reivindicació, ni una mobilització , ni una acció, demostrant que el seu compromís està amb el seu partit i no amb els veïns als quals haurien de representar “.

La línia València – Utiel té estació en els municipis d’Aldaia, Xirivella, Loriguilla, Xest, Xiva, Bunyol, Setaigües, Requena i Utiel. En el Pla de Rodalies presentat el 2017 s’incloïa la renovació, duplicació de la via i electrificació de València a Bunyol, i la renovació i electrificació de Bunyol a Utiel. La primera, entre València i Bunyol “compta amb la redacció d’un projecte de què no hem sabut res en l’últim any, el projecte existeix però res més se sap”, ha assegurat Montero.

El problema no només és d’inversió en infraestructures, també de gestió dels recursos amb què es compta. No hi ha maquinistes suficients, no surten places per cobrir les necessitats, i això unit a una deficient gestió fa que es multipliquin els incidents. “Des de l’1 a el 10 de desembre s’han suspès 4 trens a la línia i 3 més han patit importants retards, segons les dades de la pròpia Renfe, i no és la setmana amb més incidents perquè s’ha arribat a suspendre trens amb passatgers a punt de pujar perquè no hi havia maquinista “, ha assegurat Javier Montero.

El diputat de el PP s’ha reunit amb regidors d’Utiel, Requena i Camporrobles, Rocío Giménez, Javier Berasaluce i Ernesto Fernández respectivament, per treballar propostes en comú sobre la línia, com recuperar una de les reivindicacions i és que s’ampliï la línia de Rodalies fins Camporrobles per donar un millor servei.

La línia C-3 és de les poques que queden sense electrificar, amb trens que superen els 40 anys de vida i que presenten nombroses deficiències, sense comptar que un trajecte entre Utiel i València supera les 2 hores de viatge en tren, quan no passa de 50 minuts amb cotxe, per exemple.

Javier Montero ha mantingut contactes amb la Plataforma d’Usuaris Indignats amb Renfe, concretament amb el seu responsable, Samuel Sánchez, qui li ha traslladat els principals problemes de les diferents línies de rodalies i han fixat properes trobades per treballar i donar suport a les reivindicacions dels usuaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*