Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol: «El congrés WASBE és una oportunitat única per als músics professionals»

Juncal Carrascosa, alcaldesa de Buñol y presidenta de la WASBE Buñol 2019.
Juncal Carrascosa, alcaldesa de Buñol y presidenta de la WASBE Buñol 2019.

Post també disponible en: Castellano

Juncal Carrascosa, alcaldesa de Buñol y presidenta de la WASBE Buñol 2019.
Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol i presidenta de la WASBE Bunyol 2019.

L’organització del congrés World Association for Symphonic Bands and Ensembles, conegut popularment com WASBE, ultima els detalls de la seva imminent propera edició que acollirà en només uns dies la localitat de Bunyol, la alcaldessa i presidenta de la present edició ens desgrana els detalls d’aquest macro esdeveniment bandístic mundial.

– PREGUNTA: Per a qui a hores d’ara no sàpiga encara que és el congrés World Association for Symphonic Bands and Ensembles, conegut per WASBE. Com ho explicaria de forma resumida?

– RESPOSTA: És un dels principals esdeveniments de música de banda que es realitza al món. Congregant a les més il·lustres i erudites personalitats en relació amb la direcció, composició, edició i execució de la música per a banda.

– Durant quants dies es va a desenvolupar el congrés?

– El congrés té lloc entre el 10 i 13 de juliol. Nosaltres hem afegit un dia més, el 9, com a jornada de benvinguda.

– Quins espais físics de Bunyol s’han triat per al desenvolupament del congrés i de les seves activitats paral·leles?

– Tot el centre del poble. Els concerts es realitzaran al Palau de la Música de «L’Harmònica», al Teatre Montecarlo de «L’Artística» ia l’Auditori Municipal de Sant Lluís. Les conferències tindran lloc a la sala El Mercat i els expositors ocuparan la zona de l’Avinguda País Valencià. A més hi haurà actuacions a la Plaça del Poble ia la plaça Cinc de Març. També una zona d’activitats infantils al Parc Marcelino Camacho.

– Amb quants participants s’espera comptar en aquest congrés?

– Ara mateix les inscripcions superen el centenar. A això cal afegir que la direcció de WASBE amb una vintena de membres, estarà al complet a Buñol. I per descomptat el moviment de músics de diferents nacionalitats participants en els dotze concerts programats.

– ¿Les activitats són només per als inscrits al congrés o hi ha altres obertes per al públic en general?

– Tots els concerts són gratuïts i oberts al públic mentre ho permeti l’aforament. En les conferències, classes magistrals es podrà assistir com a oient amb una credencial especial que tindran tots els nostres músics. A més hi haurà moltes actuacions de carrer que anirem trobant-nos cada dia. Serà un esdeveniment espectacular tant per als professionals de la música com per als aficionats.

– ¿Amb el suport de què Administracions públiques i entitats privades es compta per al desenvolupament del congrés?

– El principal suport l’hem obtingut del Govern Valencià a través de l’Agència Valenciana de Turisme que s’ha implicat des del principi mostrant molt interès per aquest esdeveniment que tan bé encaixa amb el turisme d’experiència musical que potencia l’agència. També la Diputació de València ha col·laborat econòmicament des de la seva presidència. La FSMCV ha estat també un gran suport i l’Ajuntament de València i la seua banda municipal també.

– Com creu que repercutirà econòmicament aquest esdeveniment a Buñol?

– En moviment de gent vinguda de tot el món sempre és molt interessant. Repercutirà econòmicament sobretot en els comerços i establiments de restauració i oci del nostre poble. Però és especialment important que Bunyol, com diu Darío Sotelo, president de WASBE, ha suscitat la curiositat en el món bandístic internacional. Curiositat per com vivim la música en una població petita com la nostra però totalment lliurada a la cultura musical.

– Què vol dir musicalment per a un municipi com Bunyol acollir un macro esdeveniment d’aquestes característiques?

– És una oportunitat única de posar a Bunyol en el centre del món de la cultura musical. Ja som reconeguts a nivell internacional per la nostra Tomatina. Ara ho serem gràcies a acollir aquesta conferència de WASBE.

– ¿El desenvolupament del congrés repercutirà d’alguna manera en la vida normal del ciutadans de Bunyol pel que fa a trànsit, accés a carrers o llocs públics?

– Evidentment complicarà la vida quotidiana des de la plaça de la Diputació a Sant Lluís. Però intentarem que resulti el menys molest possible. Sé que la famosa hospitalitat bunyolera ajudarà a suportar les incomoditats. Seran quatre dies molt intensos, però alhora molt apassionants.

– Com han acollit les bandes de música de Bunyol la celebració d’aquest esdeveniment a la localitat?

– Tot això no tindria sentit si no fos per i per als nostres músics, la nostra cultura musical i per descomptat per a les nostres societats musicals. Serà una oportunitat única de fer contactes directes i de relacionar-se amb l’elit de la música mundial.

-I, finalment, ¿animem tant a veïns de Bunyol com de la comarca i al públic en general a que gaudeixin d’unes jornades que es preveu que siguin inoblidables?

– Per descomptat. Hem treballat molt en la promoció de l’esdeveniment i estem convençuts que tindrem una gran resposta. De veritat crec que és una oportunitat única per als músics professionals i una ocasió com poques per gaudir d’una intensiva immersió en el món de la música de banda. Convido a tots els nostres veïns i als veïns de la nostra comarca i de tota la comunitat a què s’acosten a Bunyol. Serà irrepetible.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*