Tot a punt a Bunyol per acollir el gran aparador per als músics locals que suposarà el congrés WASBE

Comité organizador de la WASBE 2019 en Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Comité organizador de la WASBE 2019 en Buñol.
Comitè organitzador de la WASBE 2019 a Bunyol.

L’esdeveniment de caràcter internacional s’inicia aquest dimarts, dia 9, i es tancarà el dissabte 13

Pràcticament tot està ja a punt a Bunyol per acollir el congrés de la World Association for Symphonic Bands and Ensembles, WASBE (en castellà Associació Mundial de Bandes i de Conjunts Simfònics), que tindrà lloc a la localitat del 9 al 13 de juliol.

El responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament buñolense, Juan Luis Pallás, ha remarcat que per a Bunyol és «un luxe que la WASBE ens hagi triat per desenvolupar el seu congrés», alguna cosa en el que ha tingut molt de pes, «sobretot, el que els ha cridat més l’atenció: que un poble que no arriba ni als deu mil habitants pugui tenir dues societats musicals del gran nivell que té Bunyol; així com un moviment social i cultural important. Pel que ells han vingut aquí a veure això, a valorar-lo i a ressaltar».

Juan Luis Pallás ha confessat que el seu desig és que la ciutadania de Bunyol «estigui a l’alçada i assisteixi els actes que s’han programat. Que no pensem que la WASBE és només un grup d’estrangers que vénen aquí a tocar; sinó que són un grup molt seriós i molt fort. Dins de les bandes de música és el més important que hi ha a nivell mundial i per tant crec que hem d’estar a l’alçada i participar per ratificar aquest suport que s’ha mostrat des de l’Ajuntament».

Ja que el responsable de Cultura buñolense ha insistit que cal «ressaltar el suport que des de l’Ajuntament se li ha donat, perquè, com el mateix director de la WASBE ha manifestat, és elogiable que Bunyol amb tot just nou mil habitants tinguem aquest moviment cultural que tenim».

«És un privilegi el que tindrem a Buñol durant aquests dies pel que crec que hem d’assistir a les xerrades i als concerts o les actuacions que es van a fer. Pel que esperem que tothom gaudeixi de les actuacions que tots els participants han preparat al màxim».

«A més per als músics buñolenses és un aparador per que vindran alguns dels millors directors del món, que els podran escoltar tant a les actuacions com en els cursos que es van a realitzar, per la qual cosa és un gran aparador per a donar-se a conèixer».

WASBE és una associació internacional sense ànim de lucre oberta a totes les persones, institucions i indústries interessades en bandes de vent simfònic i conjunts de vent.

Aquesta associació és l’única organització internacional de directors de bandes, compositors, músics, editors, mestres, fabricants d’instruments i amics de la música de banda que està dedicada exclusivament a millorar la qualitat de les bandes de vent a tot el món ia ensenyar a seus membres nous mons de repertori, cultura musical, persones i llocs.

Un complet programa

Del 9 al 13 de juliol es posarà gaudir a Buñol de ponències, concerts i formacions amb els millors professionals. A més, de comptar amb expositors com fabricants d’instruments, estudis d’enregistrament i editors entre altres empreses.

Les bandes internacionals seleccionades per participar són la Northwestern State University (USA); Rovereto Wind Orchestra (Itàlia); Sydney Conservatorium of Music Wind Symphony (Austràlia); Toronto Youth Wind Orchestra (Canadà); UMSC Villar (Espanya); University of North Florida Wind Symphony (USA); Associaçao Recreativa Musical Amics de la Branca (Portugal).

I les Bandes convidades són la Societat Musical «La Artística» de Bunyol; el Centro Instructivo Musical «La Armónica» de Bunyol; al costat de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Banda Federal); Banda Municipal de València; La Unió Musical de Llíria; la Banda Simfònica del Conservatori Sant Rafael de Bunyol; i la Banda Juvenil del Conservatori Sant Rafael de Bunyol.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*