La Biblioteca Pública de Godelleta obri una nova sala infantil: la Pequeteca

Post també disponible en: Castellano

La Biblioteca Pública de Godelleta vol compartir dues grans novetats molt importants: La publicació de la seua nova seu web, gràcies al Ministeri de Cultura: https://www.bibliotecaspublicas.es/godelleta. I l’obertura d’una nova sala infantil: la Pequeteca.

Com a molts altres sectors, aquesta crisi sanitària ha afectat molt negativament als serveis bibliotecaris i és per això que considerem tan destacables aquests dos grans canvis, ja que provocarà que els lectors tornen a visitar la biblioteca.

La Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri de Cultura i Esport va posar a la disposició de les biblioteques públiques espanyoles l’any 2004 un generador de Seus Web, una eina de disseny de pàgines web, amb la finalitat de dotar de visibilitat als centres bibliotecaris i ajudar a la difusió dels seus serveis i activitats en un moment en el qual la presència i desenvolupament d’Internet en la societat era inqüestionable.
En el moment actual en el qual els espais bibliotecaris transcendeixen del merament físic, una pàgina web es converteix en una porta d’entrada més a la biblioteca.

Gràcies a que el Generador de Seus Web és una eina flexible i gratuïta que permet crear i actualitzar la seu web de cadascuna de les biblioteques s’ha pogut dur a terme aquesta iniciativa. El seu maneig és senzill, el seu ús no requereix formació tecnològica especialitzada, la qual cosa permet tindre una bona presència en la xarxa, professional i de qualitat. Perquè a més, no requereix el pagament de llicències ni suposa cap cost addicional per a la biblioteca, ja que la pàgina quedarà allotjada en els servidors del Ministeri.

La nostra experiència d’edició ha sigut bastant positiva, encara que sí que és veritat que porta una gran inversió de temps i dedicació perquè el resultat siga el correcte, com també ara mantindre-la amb informació actualitzada.

Mitjançant la web els usuaris poden buscar noves adquisicions, recomanacions, guies literàries per centres d’interés… Poden trobar tot tipus d’informació relacionada amb la biblioteca: horaris, normes, sol·licitar el carnet, proposar compres, préstec de llibres electrònic, subscriure’s al butlletí i fins i tot visitar biblioteques digitals a través dels seus enllaços. També hi ha disponible una llistat amb les programació de la biblioteca, mitjançant el qual pots inscriure’t a les activitats, que a poc a poc esperem es vagen incrementant fins a tornar a l’activitat anterior a la pandèmia.

D’altra banda, també estem d’enhorabona per la nova sala infantil: la pequeteca. Espai dedicat exclusivament als més xicotets. La biblioteca disposa solament d’una sala d’uns 250m2 però, zona lectura o estudi, la zona infantil, els ordinadors d’ús públic, el taulell de referència aquesta tot junt. I ara els xiquets i xiquetes tenen el seu propi espai amb prestatgeries especials per a ells, pufs per a llegir tranquil·lament o fins i tot un tatami amb coixins on poder tombar-se a gaudir dels llibres. En aquest nou espai també es realitzaran les sessions de la bebeteca on intentarem incentivar el gust per la lectura als qui ni tan sols lligen, però que d’aquesta manera s’acostumaran a visitar la biblioteca i es convertirà en un lloc familiar on podran gaudir del plaer de la lectura.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*