La comarca Requena-Utiel rebrà altres 565.000 euros de la Diputació en el nou repartiment del Fons de Cooperació

Post també disponible en: Castellano

La corporació ha ingressat ja 40 milions d’euros als ajuntaments de la província, repartirà 20 més en els pròxims dies i aprovarà abans d’estiu altres 20 per a arribar a la històrica xifra de 80

Els municipis de la comarca es repartiran 564.597 euros, des dels 155.000 de Requena i els 124.000 d’Utiel fins als 33.500 de Chera

La comarca Requena-Utiel rebrà 565.000 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja va deixar més d’un milió d’euros a la comarca fa a penes dos mesos. Les seues nou localitats es repartiran en esta ocasió 564.597 euros, una quantitat similar a la que té previst ingressar la Diputació abans d’estiu, amb una aportació extraordinària que superarà els dos milions l’assignació a la comarca a través del Fons de Cooperació.

Requena, amb 155.680 euros, i Utiel amb 124.750 euros, són els dos pobles amb major assignació en esta segona aportació provincial al Fons de Cooperació; mentre que els set municipis restants van des dels 46.482 de Camporrobles fins als 33.590 de Chera.

La Diputació de València incrementarà enguany la seua aportació al Fons de Cooperació Municipal fins a arribar als 80 milions d’euros. La corporació provincial ha ingressat ja 40 milions als ajuntaments de la província; repartirà 20 milions més en els pròxims dies, després de la seua aprovació en la Comissió d’Hisenda i en el ple de la setmana vinent; i completarà la seua assignació a este programa conjunt amb la Generalitat amb un últim lliurament de 20 milions, que arribarà als municipis valencians abans d’estiu.

D’esta manera, la Diputació quadruplica els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. “Els 80 milions d’enguany constituïxen una aportació històrica que se suma als 144 milions del recentment presentat Pla d’Inversions i que posen de manifest que la prioritat per a esta institució són els pobles als quals representa, especialment aquells amb menys de 10.000 habitants, que són els que més la necessiten”, assenyala el president de la Diputació, Toni Gaspar.

Gaspar insistix en “l’eficàcia d’este Fons que ha aconseguit reduir al mínim la burocràcia i transferir liquiditat als ajuntaments de manera molt àgil”, i recorda que l’aposta decidida per les transferències directes als municipis “és possible gràcies a la voluntat de l’equip de govern de reinvertir el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Compensació als pobles d’entre 3.000 i 10.000 habitants

El màxim responsable provincial ha explicat que en este segon repartiment del Fons de Cooperació 2022 la Diputació “ha volgut compensar als municipis d’entre 3.000 i 10.000 habitants, eixos que habitualment queden fora dels criteris correctors al no ser del tot xicotets, cas de pobles amb menys població i recursos als quals la institució considera prioritaris, ni arribar a disposar dels ingressos que tenen localitats amb major nombre d’habitants”.

Els 20 milions d’euros aprovats en la Comissió d’este dimarts, que arribaran a ple la setmana vinent, s’ingressaran a continuació als ajuntaments, que encara disposaran d’una altra partida similar abans d’estiu “amb l’objectiu de garantir la seua liquiditat i la possibilitat de fer front a la pujada de preus generalitzada que condiciona la qualitat de vida de les veïnes i veïns de qualsevol municipi”, afig el president Gaspar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*