La Comunitat Valenciana corregeix en els últims 4 anys més de 10.000 suports elèctrics considerats perillosos per a ocells

Post també disponible en: Castellano

L’increment de les correccions s’emmarca en el treball de mediació i negociació de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, que sobre el terreny ha suposat un descens en la mortalitat interanual per damunt del 25%.

El director general de Medi natural, Julio Gómez, ha assenyalat la labor de l’Administració que inclou expedients de responsabilitat mediambiental, acords amb empreses elèctriques, convenis amb el Ministeri d’agricultura i correccions realitzades per la Generalitat per a revertir l’impacte de les esteses sobre l’avifauna. En aquest sentit, a la intensificació de les correccions s’ha unit la instal·lació de salvaocells, senyalitzant uns 150 km de línia en el període 2021-2023 per a evitar possibles col·lisions de l’avifauna. D’altra banda, la Conselleria, a més, continua determinant prioritats de correcció assumint amb pressupost propi correccions en suports de titularitat particular, i amb especial atenció i actuació en la Marjal de Pego-Oliva.
El director general ha posat en relleu el treball en l’Albufera, una de les zones preferents d’actuació on s’han adaptat un miler de suports, fent de l’ecosistema un espai significativament més segur.
L’actuació s’estén també al marc normatiu amb una nova resolució de 6 de juliol de 2021 de la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que amplia les zones de protecció del 35% al 87% del territori valencià. “Aquesta ampliació implica un repte i una necessària tutela ambiental amb un objectiu clar: buscar i posar solucions per a acabar amb aquest impacte invisibilitzat fins a 2007”, ha afirmat el director general. En concret, el Reial decret 1432/2008, de mesures per a la protecció de l’avifauna contra la col·lisió i l’electrocució en línies elèctriques, suposa l’inici de les obligacions legals de correcció de línies elèctriques a Espanya. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*