La concienciación ambiental protagoniza la celebración del Día del árbol en Cheste

Post també disponible en: Castellano

Les regidories de Medi Ambient, Educació, Benestar Social i Serveis han organitzat diverses sessions de conscienciació ambiental amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre, dirigides a alumnat de Primària, d’ESO i de el Centre de Formació de Persones Adultes. “El medi ambient és un tema cent per cent transversal i, per això, hem treballat conjuntament des de diferents àrees per preparar una activitat que despertés consciències entre els i les escolars i l’alumnat de l’EPA”, explicava el regidor de Medi Ambient, David Pujals.
Durant tota la setmana, tècnics municipals de les àrees de Medi Ambient i Parcs i Jardins, amb l’ajuda de membres de l’associació 365 Sentits – La Foia, han guiat tallers pràctics sobre plantació d’arbres, identificació d’espècies autòctones i fauna útil, que han tingut lloc a les instal·lacions de la nova hort social de Xest. “Els i les estudiants han pogut interactuar amb els nostres tècnics per preguntar els seus dubtes i, el més important, han estat en contacte directe amb la terra i les plantes; això els ha aportat un aprenentatge molt significatiu, de manera que crec que han interioritzat el missatge de cura i respecte a l’entorn natural i la importància d’apostar per una jardineria sostenible “.
Per a realitzar l’activitat, des de Conselleria han estat enviats 600 exemplars d’arbres i arbustos. “Hi ha hagut un salt qualitatiu respecte al que fèiem anys anteriors, abans es plantaven aquestes espècies que ens enviava Conselleria a diferents parts del poble, però no es podia garantir la seva supervivència. Ara aquests arbres quedaran a bon resguard en uns hivernacles que estaran cures per una organització sense ànim de lucre i que persegueix l’objectiu d’integrar persones amb diferents dificultats, de manera que el Dia de l’Arbre també adquireix una dimensió social. D’altra banda, en aquesta edició s’ha augmentat l’àmbit informatiu i no només es parla de la plantació d’arbres, sinó que també s’aborden altres qüestions relacionades amb la sostenibilitat, la flora i la fauna autòctona “, apuntava la regidora d’Educació i benestar Social, Mª Ángeles Llorente.
Els tècnics van explicar als nens curiositats sobre els arbres i arbustos i van presentar un dels “hotels d’insectes” que pròximament s’instal·laran al Parc de la Lomiquia. D’aquesta manera, van conèixer la funció aquests curiosos refugis creats per l’ésser humà per donar aixopluc a molts insectes, com un eixam, marietes i abelles, pol·linitzadors i controladors de plagues i, per tant, molt importants en el manteniment de l’equilibri ambiental. A més, cada participants en els tallers va plantar un arbre en un test, seguint rigorosament les indicacions dels especialistes. Aquestes noves espècies passaran a formar part d’hort social i amb el pas el temps, poden ser trasplantades a zones verdes i urbanes de Xest.
“Aquest nou enfocament del Dia de l’Arbre és un pas més per aconseguir un canvi de sistema, es presenta alhora com una activitat educativa i social, on a més de donar formació als i les estudiants dels col·legis i de l’institut, es fa èmfasi en la gran necessitat d’actuar en pro del nostre entorn natural i també s’afavoreix l’activitat d’una associació que treballa per la integració i el benestar social i que va a fer-se càrrec d’aquest hort que portava diversos anys inactiu “, declarava el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro.
“Hem de començar a preocupar-nos per invertir en l’àrea de Medi Ambient per poder modificar la situació de risc ambiental a la qual s’enfronta el planeta”, concloïa Pujals. “La nostra idea és continuar realitzant activitats tot l’any, i fins i tot estem organitzant una fira mediambiental que durarà tot un cap de setmana al mes de maig en la qual esperem que s’impliqui tota la població”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*