La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament d’Alzira analitzen l’estat de la plaça de la Ribera i les possibles obres de millora

Post també disponible en: Castellano

El director general d’EVha i la subdirectora d’Intervenció Social de l’entitat es reuneixen amb l’alcalde d’Alzira

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Alzira han mantingut una trobada en què s’ha analitzat l’estat del grup d’habitatge públic plaça de la Ribera i les possibles obres de millora d’elements comuns. 

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, la subdirectora d’Intervenció Social de l’entitat, Helena Ferrando, i l’alcalde de la localitat, Diego Gómez, han fet un repàs als principals temes en matèria d’habitatge del municipi. El primer ha sigut el desenvolupament d’un pla d’actuació de regeneració global. 

Alberto Aznar ha explicat que la Generalitat està desenvolupant aquest tipus d’actuacions en diversos grups d’habitatge públic de municipis com Sagunt, Massamagrell, Almoradí o la Vall d’Uixó, entre altres, sent el d’Alzira un dels plans més ambiciosos. 

Les actuacions previstes inclouran l’adequació de portals i elements comuns, façanes i cobertes, així com de les instal·lacions dels subministraments. Els treballs també milloraran l’accessibilitat i l’enllumenat de la zona. 

Habitatges reparats

Des de juliol de 2015, la Generalitat ha invertit un total de 435.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic d’Alzira, dels quals 204.000 corresponen a reparació d’habitatges recuperats, amb un total de huit habitatges reparats, una de les actuacions està actualment en execució i uns altres huit habitatges en valoració per a la pròxima rehabilitació. 

A més, s’han invertit 110.000 euros en atenció de reclamacions en habitatges i elements comuns i 131.000 euros corresponen al PINN de la plaça de la Ribera. 

Cal destacar que en els últims cinc anys la Conselleria ha adjudicat deu habitatges públics, un a una família que havia perdut sa casa a causa d’una execució hipotecària. Així mateix, en l’actualitat es treballa en l’adjudicació de huit habitatges i se n’ha oferit un altre a la Direcció General de la Dona. 

Un altre dels punts tractats en la reunió ha sigut els habitatges adquirits dins del concurs d’adquisició d’immobles en municipis de la Comunitat Valenciana per a la incorporació al patrimoni públic de la Generalitat. Fruit d’aquest es va resoldre la compra de huit habitatges a Alzira. El director general de l’EVha ha informat que l’objectiu de tots aquests habitatges és el lloguer social, i seran assignats en coordinació amb els serveis socials de l’Ajuntament. 

D’altra banda, també s’han valorat les situacions d’ocupacions irregulars que afecten diversos habitatges públics situats al municipi, així com els procediments de legalització que des de la Conselleria s’estan duent a terme.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*