La Delegada del Govern rep als alcaldes de l’Eix A3 per a tractar les reivindicacions en matèria d’infraestructures i connexions

Post també disponible en: Castellano

Els alcaldes ratllen de molt positiva la reunió i agenda una trobada amb Foment

La delegada de Govern a València, Gloria Isabel Calero ha rebut aquest dimecres 16 de setembre als alcaldes de l’Associació de Municipis de l’Eix A3, conformada pel l’alcalde de Loriguilla i actual president Sergio Alfaro, per l’alcalde de Xest José Morell i per l’alcalde de Riba-roja de Túria Robert Raga, per tractar les reivindicacions respecte a les connexions de l’autovia a-3 i l’a-7 ia les infraestructures de la zona.

Els tres alcaldes han presentat en una reunió que ha durat prop d’una hora i que ha estat titllada de “molt profitosa i positiva” pels seus integrants, la necessitat d’oferir una solució per alleujar la congestió dels accessos a l’A-7 així com a l’A-3 a través de la CV-383 i la CV-374, on diàriament es produeix embussos importants pel flux d’entrada i sortida de vehicle i camions al polígon.

En la trobada, els alcaldes han aportat el conjunt de propostes per solucionar els problemes com el projecte del ‘Pont de Baló’ la licitació d’obres es troba actualment al Ministeri de Foment a falta de validació.

A més, els alcaldes han reiterat la necessitat de mantenir, modernitzar i augmentar la freqüència de la línia de Rodalies C3 que actualment permet el trànsit de treballadors del polígon i representa un important al·licient per a les empreses de l’àrea i les futures empreses que busquen localització per instal·lar.

En aquesta primera trobada amb la ‘nova’ delegada de Govern de València nomenada el passat mes de febrer, els alcaldes han facilitat el Pla Estratègic de Desenvolupament Industrial d’aquesta zona logística, desenvolupat amb la Universitat Politècnica de València, alhora que han tornat a subratllar el valor en matèria de creació d’ocupació i de desenvolupament logístic i industrial que representen aquestes zones industrials.

Trobada amb Foment

La delegada de Govern ha emplaçat als tres alcaldes que conformen l’associació a reunir-se novament el proper dijous 1 d’octubre per continuar tractant les solucions proposades, previ a la trobada que mantindran amb Foment (àrea de carreteres) el proper 5 d’octubre a Madrid.

Totes estàs reivindicacions porten ja sobre la taula des del 2017, després de la creació de la pròpia associació i de la col·laboració que es van marcar els tres municipis per consolidar una estratègia conjunta per al desenvolupament industrial.

Actualment, els tres municipis sumen 14 milions de metres quadrats de sòl industrial, dels quals hi ha desenvolupat una mica més de 8 milions. D’aquí la importància de les peticions que s’alineen amb les de les tres associacions d’empresaris del polígon industrial, RIBA3, Associació d’Empresaris la Reva (Asocreva) i el Parc Logístic València (PLV) amb què els ajuntaments col·laboren des de l’anterior legislatura.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*