Alborache organitza el Congrés de Salut, Esport i Dragó Boat del 16 al 18 d’octubre

Post també disponible en: Castellano

El Dragon Boat es una especialidad de piragüismo que ayuda a mejorar la musculatura afectada por intervenciones relacionadas con el cáncer de mama.

El Ayuntamiento de Alborache ha presentado el congreso a la asociaciones locales de la lucha contra el cáncer de la comarca en un taller informativo.

L’Ajuntament d’Alborache organitza, del 16 al 18 d’octubre, el Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat, una iniciativa que neix amb l’objectiu de difondre els beneficis de l’activitat física i l’esport, especialment per a les dones amb càncer de mama, mostrant les possibilitats que ofereixen les comarques d’interior per a la pràctica d’aquest tipus d’activitats esportives.

La primera de les activitats relacionades amb la preparació d’aquest congrés ha estat un taller amb representants de les associacions locals contra el càncer de la comarca (Xest, Xiva, Bunyol, Alboraig, Macastre i Yátova), per presentar el projecte i la celebració de l’ congrés i establir llaços de col·laboració.

Amb aquest Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat, en què participaran ponents experts en oncologia, en medicina esportiva i en Dragon Boat i marxa nòrdica, es pretén difondre el coneixement sobre els beneficis que aporten aquestes dues modalitats esportives a les persones amb càncer de mama o que han estat mastectomizadas, per l’enfortiment dels músculs de tors i braços que han estat afectats en intervencions quirúrgiques.

L’acollida de divendres 16, el primer taller i l’allotjament dels congressistes serà al Molí Galán d’Alborache. Dissabte 17, a més de la difusió de el coneixement i de la necessitat d’impulsar la prevenció, les persones participants viuran una proposta experiencial, amb pràctiques realitzades de Dragon Boat al Reial Club Nàutic de València. En grups de 10 persones, es començarà amb un escalfament específic de la pala i una sortida en un vaixell drac durant 15 minuts. A la tornada a Alborache s’oferirà a les persones participants una mostra de la gastronomia local, perquè coneguen i aprecien els recursos naturals i el valor dels municipis d’interior com Alborache, que es presenta com una destinació excepcional per a esports i activitats a l’aire. Posteriorment realitzaran una pràctica de marxa nòrdica.

Diumenge 18 tornaran a la pràctica de l’Dragon Boat i a l’acabar realitzaran una visita turística per la ruta urbana d’Alborache. El congrés es tancarà amb una nova mostra de la gastronomia local.

Encara que aquest Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat compta amb la col·laboració d’organitzacions d’àmbit esportiu, com el Reial Club Nàutic de València, la Reial Federació Espanyola de Piragüisme, l’Associació Espanyola de Dragon Boat, la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada, tenen especial protagonisme les associacions de persones malaltes de càncer, que podran aprendre activitats físiques que contribueixen a millorar el seu estat després de la malaltia.

Què és el Dragon Boat?

El Dragon Boat és una especialitat de piragüisme, en la qual participen entre 10 i 20 palistes a el mateix ritme en una embarcació, dirigits per un timoner.

La modalitat proposta en aquest congrés va començar a prendre forma el 1996 amb la investigació del Doctor Donald C. McKenzie (Universitat de British Columbia) i, des de llavors, es recomana la pràctica del Dragon Boat per exercitar el tors i els braços de les persones que han patit mastectomies.

Des 2016 s’han creat equips en diferents regions d’Espanya (Múrcia, Cantàbria, Cartagena, Sevilla o Màlaga), arribant a València en 2018.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*