La Diputació abordarà a Utiel els problemes de la despoblació amb el segon congrés de solucions per al medi rural

Post també disponible en: Castellano

L’àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació organitza la segona edició de la trobada que servirà per a analitzar propostes noves sobre el repte demogràfic

Concebut com una jornada de treball, i dirigit pel comunicador Manuel Campo Vidal, el congrés reunirà emprenedors, institucions públiques i mitjans de comunicación

La segona edició del Congrés de solucions per al medi rural, que se celebrarà a la Casa de la Cultura d’Utiel el pròxim 24 de febrer, abordarà el fenomen de la despoblació, amb la mirada posada especialment en els municipis d’interior de la província de València.

La jornada, impulsada per la Diputació de València a través de l’àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, i organitzada per Next Educación, estarà dirigida pel comunicador Manuel Campo Vidal, i reunirà persones emprenedores, representants de les institucions públiques i periodistes dels principals mitjans que tracten diàriament informació municipal i comarcal.

Així, a més del president de la institució provincial, Toni Gaspar, i el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, està prevista la presència d’altres càrrecs de l’administració pública, com la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián; la Directora General de l’Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeanette Segarra; o el Secretari General per al Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, Francesc Boya; entre altres.

Durant la trobada, es tractaran temes com el model de Territori Rural Intel·ligent, les comunitats energètiques locals, les polítiques socials centrades en les persones majors, o el paper de les institucions públiques i les persones emprenedores en el model socioeconòmic dels municipis despoblats.

La jornada inclou també una taula redona que analitzarà el paper de la informació sobre el món rural des de la perspectiva dels mitjans de comunicació, com a agents rellevants a l’hora de posar el focus mediàtic en el repte demogràfic.

L’esdeveniment es podrà seguir de manera presencial o telemàtica, mitjançant una retransmissió en directe per streaming. En tots dos casos, la informació i el formulari d’inscripció està disponible en la pàgina web https://formacion.nexteducacion.com/foros_de_debate/ii-congreso-de-soluciones-inteligentes-para-el-medio-rural. .

El Congrés de solucions per al medi rural d’Utiel suposa la consolidació d’aquest format de treball, que l’any passat va celebrar la seua primera edició en Villar del Arzobispo, amb més de 400 persones inscrites.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*