La Diputació anuncia que ajudarà a Bunyol a convertir l’antic ‘cotxeró’ de carreteres “en la nova casa de la cultura”

Post també disponible en: Castellano

La corporació i l’Ajuntament treballen “en la permuta de l’edifici, de titularitat provincial, per una nau fora del nucli urbà que facilitaria el treball dels operaris d’infraestructures de la Diputació de València“, segons l’institució provincial.

L’alcaldessa, Virginia Sanz, ha explicat a la vicepresidenta segona i titular de Carreteres, Reme Mazzolari, la seua intenció de “destinar el cèntric ‘cotxeró’ a un edifici dotacional destinat sobretot a usos culturals“.

La Diputació de València ajudarà a Buñol a convertir en realitat “un dels projectes pels quals el municipi porta anys treballant, que és recuperar el ‘cotxeró’ de l’àrea provincial de Carreteres, situat en el centre del poble, per a posar-lo al servei dels veïns i veïnes i donar-li un ús sobretot cultural”. Ho explica l’alcaldessa, Virginia Sanz, qui assegura que l’edifici localitzat en el cor de Buñol és “la joia de la corona”.

La responsable local va aprofitar la visita de les vicepresidentes de la Diputació, Natàlia Enguix i Reme Mazzolari, per a mostrar-los l’estat actual de l’edifici i d’altres infraestructures del municipi en les quals el consistori pretén actuar en la present legislatura. En el cas de Mazzolari, diputada de Carreteres, “és la segona visita que fem al ‘cotxeró’, un espai de titularitat provincial que, igual que altres magatzems que utilitzen els operaris de carreteres en les diferents demarcacions, compta amb estades desaprofitades a les quals volem donar un ús”.

La responsable provincial de Carreteres assenyala que hi ha dos possibles vies d’actuació, “bé destinar estos espais a les oficines comarcals en les quals treballa l’àrea de Cooperació que dirigix Natàlia Enguix per a acostar la Diputació als municipis, bé cedint-los als ajuntaments, com succeïx en este cas concret de Buñol, perquè puguen utilitzar-los d’una manera productiva en benefici de les persones que viuen en el municipi”.

Mazzolari coincidix amb Sanz que la millor opció per al ‘cotxeró’ de Buñol “és una permuta d’instal·lacions que beneficia a les dos institucions, ja que la Diputació disposaria d’una nau a les afores del poble que resultaria més còmoda per als operaris de carreteres i els brigadistes, i Buñol podria fer ús d’un edifici emblemàtic del seu nucli urbà per a donar vida a la seua nova casa de la cultura”.

L’alcaldessa celebra la predisposició del govern provincial a valorar una proposta de permuta en la qual ja es treballa, i que farà possible “convertir el ‘cotxeró’ en un edifici pròxim per al poble, amb diferents usos, especialment culturals, en un punt molt cèntric i de gran rellevància per als veïns”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*