La Diputació assegura el talús del carrer Aragón a Casas Bajas

Post també disponible en: Castellano

L’obra s’ha executat amb caràcter urgent per l’àrea de Medi Ambient per a minimitzar el risc de despreniments, segons explica la vicepresidenta i responsable de l’àrea, Maria Josep Amigó

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha finalitzat les obres d’emergència per al sosteniment del talús del carrer Aragón en el municipi de Casas Bajas, que van ser adjudicades per un import de 34.969 euros, el 97,5% de les quals han sigut sufragades per la Diputació.

Els treballs s’han realitzat després dels despreniments deguts a l’escolament produït per les pluges en este municipi de la comarca del Rincón de Ademuz, “que van deixar el talús en un estat precari, amb el consegüent perill per als habitants de les cases pròximes i per als vehicles que circulen pel carrer situat al costat de la zona. D’ací la importància que les administracions supramunicipals oferisquen suport econòmic i tècnic a les entitats locals en esta mena d’actuacions”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Per a assegurar el talús i garantir la seguretat, en primer lloc es va procedir a la seua neteja i sanejament emprant tècniques d’alpinisme. Estes tasques van incloure la demolició de roques mitjançant martell pneumàtic. Posteriorment, es va instal·lar una malla galvanitzada de triple torsió de més de 400 metres quadrats, ancorada al talús mitjançant ‘bulones’. Així mateix, les obres han inclòs la construcció d’una cuneta en la part superior del talús per a reconduir les aigües mitjançant un canal baixant a un col·lector de desguàs de pluvials.

Estes actuacions se sumen a les obres de reparació del mur del castell de Alpuente, finalitzades el mes de maig, amb una inversió de la Diputació de 127.282 euros.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*