L’alumnat dels quatre col·legis de Xest participa en la iniciativa “Pequecinema”

Post també disponible en: Castellano

El Teatre Liceu de Xest ha acollit aquest passat dimarts el visionat de diferents curtmetratges per part de l’alumnat d’Infantil i Primària dels centres escolars de la localitat, en el marc de la iniciativa “Pequecinema”, impulsada per la regidoria d’Educació. El primer passe, destinat a xiquets i xiquetes d’Educació Infantil, ha estat compost per set curts d’animació. Mentre que el segon passe, per a estudiants de Primària, comptava amb cinc curtmetratges més complexos.
“El cinema és una manifestació cultural amb un alt valor educatiu, ja que convida a la reflexió i al pensament. En aquest cas, l’alumnat dels col·legis de Xest ha pogut gaudir de curtmetratges que transmetien diferents valors”, ha destacat la regidora, Mª Ángeles Llorente. “Agraïsc als centres la seua resposta davant aquesta iniciativa de la regidoria d’Educació que fa promoció del cinema com a moviment artístic, expressiu i de promoció de valors i que esperem continuar oferint en pròxims cursos escolars”.
En les set peces per a públic d’Educació Infantil, els alumnes i les alumnes van conéixer les històries d’Otto, un ornitorrinc oficinista; Crab, un cranc que sempre està pessigant; Vola, un ocell ferit que no pot volar; Octopus, un polp cuiner al qual un dels seus braços li traeixen; Anglerfish, un xicotet peix amb por a la foscor; Agapito, un mosquit que no vol picar, sinó ser músic; i Leo creixent, on una mosca solitària troba companyia en un vell professor.
L’alumnat de Primària, per part seua, va gaudir del gran Corelli, que conta la història d’un mag; Blank paper, on un concurs de pintura dona l’oportunitat a Fleur de ser artista; Mobile, en la qual un mòbil separa a una vaca dels seus amics; Flavor, on la protagonista es llisca per un món de monstres i morts; i Roberto, un curtmetratge sobre l’amor i com cada persona es veu a si mateixa.
“M’ha agradat molt l’activitat perquè he aprés coses que no sabia, com el problema de l’anorèxia per falta d’autoestima. També he aprés que, encara que no guanyes un premi per un dibuix, l’important i el premi més gran és l’afecte de les persones que et volen i confien en tu. Tots els curts han sigut molt bonics i he gaudit molt”, comentava Hiba El Boujadi, alumna de 6é de Primària del CEIP Vicente Blasco Ibáñez.
“Ha sigut una activitat nova, que no sabíem bé com s’anava a enfocar. Els dibuixos i l’animació han sigut molt divertits i als xiquets i xiquetes els ha agradat; encara que els ha costat entendre com funciona un curt perquè, quan acabava una peça, alguns pensaven que ja s’anaven”, explicava Laura Oltra Noguera, mestra del CEIP Vicente Blasco Ibáñez. “Alguns curts eren complicats per a alguns cursos i, encara que els feien gràcia, no els acabaven d’entendre, aqueixa seria una millora per a l’any que ve, perquè la iniciativa ens ha agradat”, concloïa Oltra.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*