La Diputació de València posa a punt el seu dispositiu hivernal en carreteres 

Post també disponible en: Castellano

L’àrea que dirigix la vicepresidenta segona, Reme Mazzolari, compta amb quatre camions llevaneu, nou retroexcavadores i sis camions per a escampar sal en les vies que es puguen veure afectades.

Des de l’àrea de Benestar Social coordinada per Imma González es treballa conjuntament amb Creu Roja en diferents projectes d’atenció a persones vulnerables en La Serrania, La Vall i el Rincón de Ademuz.

La Diputació de València que presidix Vicent Mompó ha posat ja a punt el dispositiu tècnic i humà necessari per a afrontar possibles intervencions en els municipis derivades de las onades de fred que puguen arribar en les pròximes setmanes. Este dispositiu de serveis viaris hivernals, coordinat per l’àrea de Carreteres que dirigix la vicepresidenta segona, Reme Mazzolari, “té com a objectiu mantindre en bones condicions de circulació en les carreteres de les zones propenses a gelades i nevades”.

Mazzolari explica que la prioritat és “previndre i garantir les condicions de seguretat de les nostres vies de comunicació, evitant en la mesura que siga possible restriccions de pas de vehicles, o limitant-les al mínim temps en cas que siguen necessàries”. Per a això, la Diputació de Valéncia ha posat a punt sis camions amb escampadores de sal, nou retroexcavadores per a retirada de neu i quatre camions llevaneu, i acumula 169 tones de sal per a possibles actuacions en carreteres gelades.

Per a la resolució d’incidències, l’àrea de Carreteres compta amb brigades de conservació, un equip de conductors i treballadors encarregats de la maquinària llevaneu i els camions escampadors. Tots ells coordinats per un enginyer de camins i quatre enginyers tècnics d’Obres Públiques. En total, el dispositiu humà l’integren 58 persones.

Les intervencions en cas de gelades o acumulació de neu poden ser de dos tipus: l’esplai de sal per a rebaixar el punt de congelació de l’aigua, evitant així la formació de plaques de gel; i la retirada de neu en cas que la sal estesa no haja sigut suficient i s’haja acumulat en les vies.

Atenció a persones vulnerables

D’altra banda, l’àrea de Benestar Social que dirigix Imma González treballa conjuntament amb Creu Roja en diferents iniciatives d’atenció a persones i col·lectius vulnerables. En concret, el projecte ‘Acompanyament en processos d’inclusió en comarques de la província de València’ es desenvolupa en xicotets municipis de les comarques del Rincón de Ademuz, La Vall d’Albaida i La Serranía, atenent persones en situació de vulnerabilitat mitjançant telefonades. 

El programa, subvencionat per la corporació provincial, se centra en l’atenció a persones derivades pels servicis socials d’estos ajuntaments, mentre que Creu Roja complementa les ajudes municipals amb productes bàsics que, a vegades, inclouen productes d’abric o pagaments de subministrament elèctric.

Així mateix, Creu Roja incrementa estos dies el contacte telefònic de persones majors per a comprovar el seu estat de salut, proporcionar-los consells per a afrontar la baixada de temperatures i revisar les mesures preventives en les seues llars. L’acció de Creu Roja es completa amb els tallers d’estalvi energètic, que donen pautes a persones en situació de vulnerabilitat per a rebaixar el consum de subministraments en la llar i repartiment de kits d’eficiència energètica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*