La Diputació de València promou la col·laboració intermunicipal per a fer arribar la cultura a “tots els racons de la província”

Post també disponible en: Castellano

El Centre Cultural La Beneficència acull la primera Jornada de Projectes Culturals Intermunicipals per a fomentar la cultura mancomunada.

Paco Teruel, diputat de Cultura: “Volem aprofitar i rendibilitzar els recursos tècnics, econòmics i humans en benefici de la ciutadania”.

La Diputació de València, a través del Servici d’Assistència i Recursos Culturals (SARC), ha celebrat este dimarts la primera Jornada de Projectes Culturals Intermunicipals. Una jornada tècnica en la qual han participat una vintena d’alcaldes i alcaldesses, així com nombrosos representants municipals per a promoure “la col·laboració intermunicipal i intercomarcal”, ha destacat el diputat de Cultura, Paco Teruel en l’obertura de l’acte.

Esta col·laboració, compartint tant despeses com recursos, ha de ser entre un mínim de cinc entitats locals per a fomentar la cultura als pobles, els trets característics de la cultura valenciana i el suport a iniciatives innovadores i experimentals. “Sabem que la unió fa la força i venim dels pobles on coneixem l’oportunitat de treballar colze a colze en benefici de la ciutadania”, ha esgrimit Teruel.

L’objectiu, ha assenyalat, és “fer arribar la cultura a tots els racons de la província”. Igualment, ha afegit Teruel, “es tracta d’aprofitar i rendibilitzar els recursos tècnics, econòmics i humans en la gestió cultural”.

El pressupost total de la convocatòria per a 2024 és de 180.000 euros, dels quals es beneficien 14 projectes i aproximadament 130 municipis i 13 comarques. S’impulsa econòmicament així la creació, execució i consolidació de projectes sobre arts escèniques (teatre, circ, dansa i música), arts plàstiques, cinematografia, cultura tradicional i el foment a la lectura.

En la present edició se subvencionen projectes de nova creació com a ‘Música en espais històrics, emblemàtics i naturals en la Costera i la Canal de Navarrés’ que, per a portar-ho avant, “ha precisat del treball dels responsables de set ajuntaments situats en dos comarques veïnes”, ha explicat el diputat de Cultura.

A més, es continuen donant suport a projectes “amb solera” com la marató de lectura del Camp de Túria i la Serranía, i una nova edició de ‘Contes a la fresca’ de la Vall d’Albaida, entre altres. Esta iniciativa de la Diputació ja acumula una inversió de 508.000 euros i la implicació de 162 dels 266 municipis de la província de València. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*