La Diputació de València promourà els valors europeistes en els col·legis valencians

ÀREA DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Post també disponible en: Castellano

El ple ordinari de la corporació provincial aprova per unanimitat celebrar el Dia d’Europa, que es commemora el 9 de maig, amb diverses accions per a reconéixer el valor d’UE i el seu suport als municipis.

La Diputació dona llum verda a una Declaració Institucional de reconeixement als funcionaris de presons per als quals demana “els recursos adequats”.

El ple ordinari de la Diputació de València, celebrat este dimarts, ha aprovat per unanimitat la celebració del Dia d’Europa, que es commemora anualment el 9 de maig. La iniciativa, presentada pel PSPV i esmenada pel PP, tracta de “fomentar l’esperit europeu en els municipis”.

Per a això, es duran a terme diferents accions. D’una banda, es promourà “entre els centres escolars activitats d’ampliació del coneixement dels valors europeistes i de la nostra identitat compartida”. Per un altre, s’apostarà “per la proactivitat i la concurrència a convocatòries europees en totes les àrees de la diputació”. Igualment, es llegirà un manifest conjunt apel·lant als valors de la UE “per a continuar avançant en l’espai democràtic i de convivència”.

El diputat de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, ha posat en valor “la filosofia europeista” i ha subratllat que “cal fer-la arribar als pobles”. A més, Adsuara ha avançat que el 9 de maig, la diputació celebrarà el Dia d’Europa amb un acte institucional per a posar en comú els valors de la Unió Europea. També hi haurà una taula redona amb diferents òrgans supramunicipals i un acte més lúdic al qual s’ha convidat als col·legis i instituts que són ambaixadors de la UE.

D’altra banda, el diputat ha recordat als municipis que estan obertes les línies susceptibles de finançament europeu, que al final de mes estaran ja signades les ajudes per a l’Agenda Urbana i que ja està adjudicada l’Oficina Europea.

Per part seua, el diputat socialista Vicente Zaragozà ha assegurat que “és un bon acord, que demostra altura de mires”. Per a Zaragozà, es tracta de “posar en valor els principis d’Unió Europea en defensa dels drets humans i el benestar, així com salvaguardar i aprofundir en estos valors”. De la mateixa manera, ha destacat “les inversions que es realitzen en els municipis gràcies a la UE i que repercuteixen en millors infraestructures i servicis”.

En la seua intervenció, Sergio Herrero, diputat de Vox, ha explicat que han votat a favor “estant en desacord amb l’exposició de motius perquè no estan tots els que són i potser estem confonent el tot amb la part”. Tot i això, ha assegurat, “estem a favor d’Europa, d’una Europa que probablement pararà l’amnistia”.

Finalment, el diputat de Compromís Josep Riera ha defensat el seu vot favorable “com a europeistes convençuts i en un context internacional que amenaça la pau i la convivència, precisament dos dels pilars de la construcció de la UE i amenaçats també ara des de dins per l’extrema dreta”.

Declaració Institucional de suport als funcionaris de presons

La iniciativa, presentada per Vox i recolzada per tots els grups, fa “una crida als poders públics perquè brinden el suport necessari als nostres funcionaris i treballadors de presons”. A més, destaca que “este suport ha de concretar-se a proporcionar-los els recursos adequats, la instrucció convenient, la millora de les seues mesures de seguretat i el reconeixement degut a la seua autoritat per a garantir la seua integritat en el compliment del seu deure”.

Esta declaració institucional s’aprova després que una funcionària de presons de la presó de Mes d’Enric (Barcelona) morira a les mans d’un pres el passat 13 de març. “Observem amb profunda preocupació l’augment significatiu de la violència dins de les nostres presons”, detalla la declaració, al mateix temps que adverteix que “esta violència augmenta els riscos per a la seguretat dels funcionaris de presons, que tenen de per si mateix unes condicions laborals i de seguretat precàries i per tant la dels interns i la de la societat espanyola”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*