La Diputació distribuïx 228.000 euros entre els nou municipis turístics de la Ribera

Post també disponible en: Castellano

Algemesí, Alzira, Carcaixent, Antella i Sumacárcer, a la Ribera Alta, i Corbera, Sollana, Sueca i Cullera, a la Ribera Baixa, formen part d’este fons incondicionat al qual la Diputació aporta en el conjunt de la província quasi dos milions d’euros

Esta aportació d’1.855.301 euros, que gestiona l’àrea de Turisme, se suma als 80 milions que la corporació provincial ha destinat enguany al Fons de Cooperació Municipal junt amb la Generalitat

La Diputació de València distribuirà 228.000 euros entre els nou municipis turístics de la Ribera, corresponents al Fons de Cooperació Municipal per a localitats turístiques, en el qual la corporació provincial participa junt amb el Consell. Per comarques, la Ribera Alta rebrà 66.108 euros per a cinc dels seus municipis, i la Ribera Baixa 161.813 euros per a quatre localitats, entre elles Cullera, amb una assignació de 105.000 euros.

A la Ribera Baixa, Sueca rebrà 38.282 euros, Corbera 9.431 i Sollana 9.184. A la Ribera Alta, Alzira disposarà de 18.757 euros, seguida d’Algemesí amb 14.873 i Sumacárcer amb 12.600, mentre que Antella i Carcaixent se situen entorn dels 10.000 euros cada municipi.

La Diputació de València repartirà enguany quasi dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques.

Esta línia específica d’inversió, publicada al BOP, se situa enguany en 1.855.301 euros, que la Diputació repartirà entre els municipis turístics de la província, la mateixa quantitat que aporta la Generalitat a les localitats valencianes de manera incondicionada. És a dir, les transferències arribaran als ajuntaments, que disposaran de prop de quatre milions d’euros per a finançar globalment activitats i serveis que decidiran els propis consistoris en funció de les competències assumides.

Agilitat i autonomia

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, destaca que les ajudes “s’han pogut aprovar abans que en l’anterior exercici i arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments”. La partida funciona com la del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb “l’essència d’esta línia d’inversió que respecta l’autonomia municipal, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment definiran les actuacions que es financen als seus pobles”, afegix el responsable provincial de Turisme.

Sota els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.000 euros que corresponen a pobles com Sollana, Alfauir i Potries fins als 113.000 euros de Gandia, passant pels 50.000 euros de Sagunt, els 93.000 d’Oliva i els 105.000 de Cullera, entre altres.

Totes les comarques valencianes compten amb algun municipi o municipis catalogats com a turístics i estan incloses en este fons de naturalesa incondicionada i no finalista. L’aportació d’1.855.000 euros és un apèndix del Fons de Cooperació Municipal i se suma als 80 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes a través del Fons, quadruplicant la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*