La Canal de Navarrés rep a través del Fons de Cooperació de la Diputació 428.000 euros per als seus municipis

Post també disponible en: Castellano

La corporació ha entregat ja enguany més de nou milions als ajuntaments de les tres comarques i aprovarà altres 3,3 milions al juliol per a aconseguir una xifra històrica des de la creació del Fons

Els pobles de la Vall d’Albaida es repartiran altres 1,7 milions; els de la Costera 1.150.000 euros i els de la Canal 428.000 euros en esta tercera i última entrega del programa inversor de Consell i Diputació

Els municipis de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal rebran abans de finalitzar l’estiu altres 3.278.000 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit una mica més de nou milions d’euros enguany entre els ajuntaments de les tres comarques. La Vall té assignats 1.715.000 euros, la Costera 1.150.000 i la Canal altres 428.000 euros en esta tercera i última entrega de l’aportació anual de la Diputació al Fons, la qual cosa eleva a 12,6 milions d’euros l’assignació de la corporació provincial als ajuntaments de les comarques centrals.

Les quantitats a la Vall d’Albaida oscil·len entre els 174.000 euros que pertanyen a la capital, Ontinyent, i els 27.000 euros que rebrà Sempere. L’Olleria (110.000), Albaida (93.000) i Benigànim (92.000) són els pobles amb major assignació al costat d’Ontinyent, mentre que Aielo de Malferit, Bocairent, la Pobla del Duc, Agullent, Castellò de Rugat, Llutxent, Quatretonda i Montaverner se situen per damunt dels 50.000 euros.

A la Costera, Xàtiva i Canals són els municipis amb major dotació amb 166.000 i 130.000 euros respectivament, enfront dels 29.000 que corresponen a Estubeny en l’altre extrem de la taula. D’altra banda, la veïna comarca de la Canal de Navarrés té assignats 428.000 euros, dels quals Énguera rebrà 82.000 en este últim repartiment on Navarrés, Anna i Chella superen també els 60.000 euros.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s’han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*