La Diputació distribuïx quasi dos milions d’euros en ajudes per al centenar de municipis turístics

Post també disponible en: Castellano

Esta aportació d’1.855.301 euros que gestiona l’àrea de Turisme, se suma als 80 milions que la corporació provincial ha destinat enguany al Fons de Cooperació Municipal junt amb la Generalitat

La Safor, amb 500.000 euros i la Ribera amb 228.000, són les principals beneficiàries d’un fons incondicionat, compatible amb la resta d’ajudes institucionals, que arriba a totes les comarques valencianes

La Diputació de València distribuirà quasi dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal en el qual participa junt amb el Consell, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques.

Esta línia específica d’inversió, publicada al BOP, se situa enguany en 1.855.301 euros, que la Diputació repartirà entre els municipis turístics de la província, la mateixa quantitat que aporta la Generalitat a les localitats valencianes de manera incondicionada. És a dir, les transferències arribaran als ajuntaments, que disposaran de vora quatre milions d’euros per a finançar globalment activitats i serveis que decidiran els propis consistoris en funció de les competències assumides.

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, destaca que les ajudes “s’han pogut aprovar abans que en l’anterior exercici i arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments”. La partida funciona com la del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb “l’essència d’esta línia d’inversió que respecta l’autonomia municipal, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment definiran les actuacions que es financen als seus pobles”, afegix el responsable provincial de Turisme.

L’aportació d’1.855.000 euros se suma als 80 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes en el marc del Fons de Cooperació Municipal, quadruplicant la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Totes les comarques

Sota els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.000 euros que corresponen a pobles com Sollana, Alfauir i Potries fins als 113.000 euros de Gandia, passant pels 50.000 de Sagunt, els 93.000 d’Oliva i els 105.000 de Cullera, entre altres.

Totes les comarques valencianes compten amb algun municipi o municipis catalogats com a turístics i estan incloses en este fons de naturalesa incondicionada i no finalista. Entre les qui sumen un major nombre de pobles dins el programa destaquen la Safor amb 15 i una assignació global de 498.000 euros; la Serranía amb 11 i 144.000 euros; i la Vall d’Albaida i el Camp de Túria, amb una desena de localitats turístiques i una dotació de 132.000 i 131.000 euros respectivament. Seguixen la Canal de Navarrés amb set municipis (97.000 euros) i Requena-Utiel (85.000) i el Camp de Morvedre amb sis (125.000 euros).

La resta tenen també representació en este fons turístic, que inclou a Paterna, Alboraia, Puçol, la Pobla de Farnals i el Puig en l’Horta Nord (118.000 euros); Catarroja, Manises, Quart, Silla i Torrent en l’Horta Sud (65.000 euros); Algemesí, Alzira, Antella, Carcaixent i Sumacárcer en la Ribera Alta (66.000 euros); Corbera, Cullera, Sueca i Sollana en la Ribera Baixa (162.000 euros); Estubeny, Moixent, Montesa, Vallada i Xàtiva en la Costera (61.000 euros); Buñol, Cheste, Chiva, Yátova i Sieteaguas en la Hoya (60.000 euros); Ayora, Cofrentes, Jalance, Jarafuel i Cortes de Pallás en el Valle de Ayora-Cofrentes (83.000); i Ademuz i Castielfabib en El Rincón de Ademuz amb 28.000 euros.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*