La Diputació fa possible la rehabilitació integral del carrer Arrabal de Tuéjar

Post també disponible en: Castellano

El president, Toni Gaspar, visita al costat de l’alcaldessa, Josefina Herrero, una infraestructura que ha minimitzat els riscos geològics que provocaven enfonsaments en la via pública i danys en les façanes

L’ajuntament ha destinat l’ajuda provincial, més de mig milió d’euros, a obrir el carrer per a reforçar-lo i reurbanitzar-lo, amb la renovació de la xarxa de sanejament i proveïment d’aigua potable

Tuéjar ha completat la rehabilitació integral del carrer Arrabal, una via de titularitat municipal en la qual s’estaven produint enfonsaments en el paviment i danys en les façanes dels habitatges a conseqüència dels moviments i assentaments del terreny. Amb una inversió global de més de mig milió d’euros per part de la Diputació, el consistori que dirigix Josefina Herrero ha dut a terme les dos parts d’una actuació “necessària per a garantir la seguretat de les veïnes i veïns d’un dels carrers més habitats del municipi”.

L’alcaldessa ha mostrat l’obra al president de la Diputació, Toni Gaspar, qui durant la seua visita a Tuéjar va posar de manifest “la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses a l’hora de prioritzar els projectes més importants per als seus pobles i destinar a la seua execució els fons que reben d’altres administracions, en este cas d’una Diputació que no sols respecta eixa autonomia local, sinó que ha triplicat les transferències directes que reben els xicotets municipis de la província perquè puguen oferir la millor qualitat de vida als seus habitants”. En la visita també van participar el diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, i membres de la corporació local.

En el cas del carrer Arrabal, l’àrea provincial de Medi Ambient va adjudicar la primera part de l’obra al desembre de 2020 per un import de 340.000 euros. Els treballs, que es prolongarien al voltant d’un any, van servir per a minimitzar els riscos geològics existents en l’entorn, i van consistir en l’obertura d’una rasa al llarg de tot el carrer per a analitzar l’estat del ferm i reforçar-lo amb una solera de formigó ancorada al sòl per a evitar els moviments expansius del terreny.

Reurbanització del carrer

Una vegada detectat el problema i aplicada la solució per a minimitzar els riscos geològics, els operaris van instal·lar una nova xarxa de sanejament i proveïment d’aigua potable, al costat de l’execució de pous i arquetes, el farciment de la rasa, la reinjecció de ciment i la posterior pavimentació.

Després de la primera intervenció, faltava la reurbanització del carrer i la renovació de determinades instal·lacions i serveis, obra que l’Ajuntament de Tuéjar ha completat en el marc del Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació, destinant aproximadament la mitat de l’aportació provincial, uns 240.000 euros, a estes actuacions de millora als carrers Arrabal i Pintor Sorolla.

Una vegada finalitzada la rehabilitació del carrer Arrabal, Tuéjar té en marxa altres projectes finançats pel Pla d’Inversions 2022-23 de la Diputació, que amb una inversió de 475.000 euros permetrà construir una nova pista poliesportiva i renovar el paviment i la xarxa d’aigua potable en diferents carrers del nucli urbà.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*