La Diputació inverteix 440.968 euros en la millora del cicle integral de l’aigua de cinc municipis del Racó d’Ademús

Post també disponible en: Castellano

La vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que enguany l’estratègia Reacciona “subvenciona 90 projectes en pobles, mancomunitats i entitats locals menors per a la millora de les xarxes de proveïment d’aigua potable i sanejament”

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la millora del cicle integral de l’aigua, inclosa en l’estratègia Reacciona 2022 amb una inversió de 6.850.000 euros. En total, 88 municipis, l’entitat menor de La Barraca d’Aigües Vives i la mancomunitat del Marquesat, són les entitats beneficiàries de les subvencions destinades a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes de proveïment d’aigua potable o de sanejament.

En el Racó d’Ademús, els cinc projectes que han rebut la subvenció, per un import global de 440.968 euros, són la renovació de la xarxa de proveïment al carrer Calderes d’Ademús amb 90.000 euros; l’adequació de la xarxa de proveïment i de sanejament al carrer Cartó i adjacents de la Pobla de Sant Miquel amb 50.985 euros; la millora de la xarxa de proveïment i de sanejament als carrers Carda, Empedrat, Duana, València del Cid i Cuesta de la Plaça de Vallanca amb 100.000 euros; l’adequació del bombament, instal·lació de comptadors i substitució de canonades al carrer Fuentecillas de Torrebaixa amb 100.000 euros; i la renovació de la xarxa de proveïment i de sanejament al carrer Molino de Cases Altes amb 99.983 euros.

“Són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides”, indica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. “De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l’aigua potable que va per les canonades”.

A més, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosatge d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua de l’aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions. “Altres actuacions que poden sol·licitar-se són la digitalització per a detectar avaries i fugides o el disseny de filtres verds per a evitar l’abocament d’aigües residuals a rius i platges”, recorda Amigó.

La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, a reduir les emissions, però les sequeres, cada vegada més freqüents i llargues, afectaran la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos. En aquest sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió d’euros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per a l’estalvi hídric i el tractament d’aigües residuals”, conclou Amigó.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*