Toni Gaspar inicia una trobada amb tots els alcaldes i alcaldesses de la província per a conéixer les necessitats dels municipis

Post també disponible en: Castellano

El president de la Diputació de València repetix les reunions comarcals online d’abril i maig, en esta ocasió per a ajudar en la gestió del temporal i la pandèmia i explicar detalls del nou pressupost

Els responsables locals de La Serranía i El Rincón d’Ademuz agraïxen a Gaspar per videoconferència estes reunions i la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat després de la borrasca ‘Filomena’

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha iniciat amb La Serranía i El Rincón d’Ademuz una nova ronda de trobades comarcals per videoconferència per a conéixer les necessitats dels municipis de la província. En esta ocasió, a més d’ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs en els temes a tractar la resposta als problemes causats pel recent temporal de neu i gel en diferents comarques.

Per este motiu, els alcaldes i alcaldesses de La Serranía i el Rincón d’Ademuz, dos de les comarques més afectades per la borrasca ‘Filomena’, han sigut els primers a reunir-se amb el president de la Diputació per videoconferència. Els seguiran a principis de la setmana vinent els responsables municipals de Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol. I a continuació la resta de comarques fins a completar el territori provincial.

Els alcaldes i alcaldesses serrans i del Rincón d’Ademuz van coincidir a l’hora d’agrair al màxim responsable provincial la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat a les diferents localitats d’estes dos comarques afectades pel temporal. Els efectius de Carreteres han treballat l’última setmana en la zona per a retirar la neu i reobrir el trànsit en les vies tallades durant el passat cap de setmana, al mateix temps que les brigades de Divalterra donaven resposta a les crides d’ajuntaments que requerien la neteja d’accessos a habitatges, col·legis o centres de salut, així com la retirada de branques i arbres caiguts.

Per part seua, el president Gaspar va traslladar este dijous als responsables locals de La Serranía i El Rincón d’Ademuz que la corporació provincial i especialment els seus efectius d’Infraestructures i brigades forestals, seguixen a la seua disposició per a subministrar sal als municipis i continuar ajudant a les veïnes i veïns d’estes localitats amb accions concretes com accedir a zones aïllades per a donar menjar a animals o el subministrament de medicaments que es realitza en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics.

La pandèmia i les inversions de 2021

Quant a la gestió de la pandèmia, que continua sent la principal preocupació dels ajuntaments, el president de la Diputació va avançar als responsables locals que en les pròximes hores rebran un nou enviament de mascaretes, com ja succeïra durant la primera ona. Garantir la liquiditat dels municipis és una de les prioritats de la corporació provincial, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit.

En este sentit, el president Gaspar aprofitarà estes reunions comarcals per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d’ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre estes ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell, i el Pla d’Inversions 2020-21 que té assignats 7,8 milions d’euros en La Serranía i 2,7 milions per als set municipis del Rincón d’Ademuz.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*