Ximo Puig encarrega a l’Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat que definisquen el marc legal que permeta aplicar un confinament nocturn

Post també disponible en: Castellano

En les pròximes 48 hores estarà ultimada una resolució per a restringir la mobilitat nocturna des de mitjanit fins a les sis del matí en tot el territori, que es remetrà per a la seua validació al TSJ, de manera que es puga aplicar a principis de la setmana pròxima

La restricció s’estendrà fins al 9 de desembre i en eixa franja horària només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tinguen una urgència mèdica o que es desplacen per a atendre persones dependents

“La decisió s’adopta per a frenar el virus, evitar l’adopció de mesures més dures en les pròximes setmanes i arribar a les setmanes prèvies al Nadal en la millor situació sanitària possible davant de l’augment de la mobilitat i l’activitat comercial d’eixes fiestas”, assenyala “

“No es tracta de prendre les decisions quan estiguem pitjor, es tracta de prendre-les ahora”, ha recalcat el cap del Consell, que hi ha assenyalat que este confinament nocturn no afecta cap activitat econòmica que estiga permesa en l’actualitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat ia la Conselleria de Sanitat l’elaboració d’una resolució que restringix la mobilitat nocturna a tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la mitjanit i les sis del del matí.

En les pròximes 48 hores estarà enllestida aquesta resolució, que serà remesa a l’Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana per la seua validació, per tal que puga fer-se efectiva en els primers dies de la setmana que ve, ha precisat el president , que ha remarcat que s’informarà, en qualsevol cas, a la ciutadania amb temps suficient sobre l’entrada en vigor d’aquesta nova mesura de prevenció que s’estendrà fins al dia 9 de desembre.

Tal com ha explicat el president, en aquesta franja horària només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tinguen una urgència mèdica o que es desplacen per atendre persones dependents. La mesura busca limitar el principal focus de contagis: les reunions de caràcter social, els botellons i les festes privades, que atempten contra la salut del conjunt de la ciutadania.

El president ha comparegut al Palau de la Generalitat acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per informar els mitjans de comunicació, després d’una jornada de converses amb tots els agents polítics i socials de la Comunitat Valenciana, de l’ resultat de la reunió celebrada a la tarda d’aquest dijous pel Consell Interterritorial de Sanitat.

Ximo Puig ha recordat que la Comunitat és, al costat de les Canàries, l’autonomia amb la taxa d’incidència més baixa d’Espanya i registra una xifra inferior en casos a la qual es registra en països com Itàlia, França, Àustria o Portugal, alguna cosa atribuïble a l’ “gran esforç” realitzat en aquests set mesos per la societat valenciana. No obstant, ha reconegut que, tot i amb això, “no estem bé”.

En aquest sentit, ha subratllat que, en dues setmanes, ha augmentat un 45% la incidència i que, al llarg del mes d’octubre, les persones hospitalitzades han crescut un 97%, i les persones ingressades a la UCI, un 65%. “Vam arribar a 2.189 hospitalitzats, hui tenim 766 persones ingressades. Arribem a 386 persones en UCI, hui tenim 117 a les UCI”, de manera que s’està “encara lluny dels pitjors moments de la pandèmia”, amb un terç de les persones ingressades i de pacients en UCI d’fa sis mesos, ha continuat.

El president ha afegit en aquest sentit que, precisament per això, no cal esperar a estar malament per reaccionar. “Encara estem a temps de prendre decisions, i així ho farem”, ha manifestat, i ha indicat que ha trobat per a això bona disposició en els agents socials i en les forces polítiques valencianes, que han compartit en les reunions mantingudes aquest dijous la necessitat d’aplicar noves mesures de prevenció.

Segons ha informat Puig, la consellera de Sanitat Universal ha pres la paraula en la reunió de Consell Interterritorial d’aquest dijous per manifestar la voluntat de restringir la mobilitat nocturna, i la gran majoria de comunitats s’ha mostrat favorable a la mesura, però no ha hagut una resposta unànime.

“Anem a esperar-los fent camí”

“A nosaltres ens agradaria una solució comuna” per a tot Espanya, modulable segons la situació de cada territori, però no ha estat així, de manera que la Comunitat Valenciana “va a prendre les seues decisions”. “Anem a esperar-los fent camí”, ha tallat.

“No es tracta de prendre les decisions quan estiguem pitjor, es tracta de prendre-les ara”, ha defensat el cap de el Consell, que ha al·ludit al fet que aquest confinament nocturn no és una mesura “dràstica” en termes econòmics perquè no afecta cap activitat econòmica que estiga permesa en l’actualitat.

“La decisió s’adopta per frenar el virus i protegir la salut, evitar l’adopció de mesures més dures en les pròximes setmanes i arribar a les setmanes prèvies al Nadal en la millor situació sanitària possible davant l’augment de la mobilitat i l’activitat comercial d’aquestes festes “, ha afegit el president, que ha avançat que les mesures complementàries que també s’implantaran en els pròxims dies en cap cas passen pel tancament de la restauració.

“Ara estem a temps d’impedir que la situació de la pandèmia empitjore, a temps de prendre decisions que permeten tornar als nivells que, amb tant d’esforç, havíem aconseguit ja temps de seguir demostrant la prudència que ha distingit a la societat valenciana”, ha insistit Puig.

“La relaxació ja no és una opció”, ha dit el màxim responsable de Consell en la seua crida a la responsabilitat individual de cada ciutadà i de cada ciutadana per sortir d’aquesta difícil situació.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha pronunciat en els mateixos termes i ha assegurat que la decisió es pren per protegir el conjunt de la ciutadania.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*