Xest inicia la tercera fase d’ajudes als negocis amb el Pla Resistir

Post també disponible en: Castellano

Les diputacions i els ajuntaments han col·laborat amb la Generalitat en la posada en marxa d’un paquet d’ajudes per als sectors més afectats per les mesures de lluita contra la COVID-19, en el marc del Pla Resistir. Per Xest, suposarà una injecció de 253.894 euros destinada a empreses i persones autònomes, que se sumen a les dotacions de les ajudes als negocis locals impulsades per l’Ajuntament dins del Pla Reactiva Xest.

“Xest és un dels municipis en què l’Ajuntament ha destinat les quanties més elevades de les ajudes a persones autònomes i empreses per pal·liar els efectes de la pandèmia; pensem que és de justícia seguir donant suport als negocis locals que s’estan veient tan afectats per les restriccions actuals “, ha declarat l’alcalde, José Morell. En aquesta mateixa línia, el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro ha incidit en “la necessitat que les mesures per a la lluita contra el virus vagin acompanyades d’altres mesures immediates de suport a el teixit empresarial, per conservar la feina i pal·liar els efectes socials derivats de la suspensió d’alguns sectors”.

Ajudes de el Pla Resistir per a empreses i persones autònomes 

En un decret publicat divendres passat, 29 de gener, La Generalitat aprovava noves ajudes destinades als sectors més afectats per les noves restriccions sanitàries, com els allotjaments i activitats turístiques; l’hostaleria, restauració i l’oci nocturn; les activitats de creació, artístiques i d’espectacles, i les activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. Tant empreses com a persones autònomes d’aquests sectors rebran 2.000 euros d’ajuda directa, més 200 euros per cada treballador / a, amb un màxim de 12.000 euros. A més es donaran 600 euros addicionals, més altres 600 euros per treballador / a, com a cobertura de les quotes de la Seguretat Social; també es destinaran 300 euros suplementaris per als treballadors en ERTO durant el gener o febrer i, finalment, s’oferiran préstecs bonificats d’entre 15.000 i 750.000 euros.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*