El Consell adjudica el servei d’autobús entre la Foia de Bunyol i València, que atendrà 270.000 persones a l’any

Post també disponible en: Castellano

Salomé Pradas destaca la inversió de més de 18,8 milions d’euros i la millora de freqüències de pas en tot el corredor.

La consellera defén el compromís del Consell per un transport públic de qualitat, respectuós amb el medi ambient i que garantisca la mobilitat dels ciutadans de tot el territori.

L’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), dependent de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ha adjudicat el servei públic de transport de viatgers per carretera de la línia CV-107 entre la Foia de Bunyol i València.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha destacat que este servei de transport atendrà una mitjana de 270.000 persones a l’any dels municipis d’Alborache, Aldaia, Buñol, Cheste, Chiva, Cortes de Pallás, Godelleta, Macastre, Manises, Mislata, Loriguilla, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Turís i Yátova.

Segons ha explicat la consellera, un dels grans compromisos del Consell de Carlos Mazón “és garantir un servei de transport públic de qualitat, que complisca amb els estàndards de respecte al medi ambient i facilite la mobilitat, especialment dels ciutadans de les nostres comarques d’interior, perquè un bon sistema de transport és la millor garantia de la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans, amb independència del seu lloc de residència”.

En esta línia, ha avançat que el nou contracte, que té una duració de 10 anys amb un pressupost de més de 18,8 milions d’euros, “representarà un gran salt qualitatiu en el servei i permetrà una millora de freqüències de pas general en tot el corredor”.

El servei s’estructura en 16 línies diürnes, amb 83 expedicions en dies laborables, 26 expedicions en dissabtes i 16 en diumenges i festius. En total es realitzaran 23.003 expedicions i es recorreran 1.021.000 quilòmetres a l’any.

Així mateix, Pradas ha subratllat que, “des del punt de vista ambiental, s’ha apostat per l’electrificació de la flota, amb la incorporació de set vehicles elèctrics (d’un total de 18), la qual cosa, a més, elimina l’impacte acústic”.

Els nous serveis, a més, milloren les connexions dels autobusos amb la xarxa de Metrovalencia i s’augmenten les freqüències per a l’accés a punts de gran afluència de públic, com ara l’Hospital de Manises, el Centre d’Especialitats d’Aldaia i el complex educatiu de Cheste.

Este és un dels sis contractes que estan sent renovats per l’Autoritat de Transport Metropolità de València, en aplicació de la Llei de mobilitat de la Comunitat Valenciana, que suposaran la renovació dels serveis metropolitans d’autobús.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*