La Diputació presenta el pla ‘Fem poble’ per a lluitar contra la despoblació mitjançant el turisme

Post també disponible en: Castellano

  • El president, Toni Gaspar, anuncia la posada en marxa d’este pla conjunt de les àrees de Turisme i de Despoblació de la institució provincial, integrant 50 municipis i 4 mancomunitats
  • El diputat de Turisme, Jordi Mayor, parla de “la vacuna emocional que suposa tornar a viatjar després de l’època més dura de la crisi sanitària” i vaticina que en 2022 els grans municipis turístics podrien superar les xifres de visitants prèvies a la pandèmia
  • La Diputació destina 1.880.000 euros als municipis turístics de la província a través del Fons de Cooperació posat en marxa junt amb la Generalitat i la Diputació de Castelló

La Diputació de València, a través de la seua marca València Turisme, va presentar ahir en la Feria Internacional del Turismo FITUR 2022 el programa ‘Fem poble’, una iniciativa turística que es durà a terme en 50 municipis i 4 mancomunitats de territoris en risc extrem de despoblació.

L’objectiu d’este pla és la creació de productes turístics que dinamitzen les economies d’estos municipis, així com la col·laboració i suport tècnic perquè els propis ajuntaments puguen dissenyar de manera autònoma les seues iniciatives amb el suport de la Diputació.

Així ho va anunciar el president Toni Gaspar durant la celebració del dia de la província de València en FITUR 2022, on va incidir en que “el treball coordinat que s’ha fet durant el temps de pandèmia permet afrontar el període de recuperació amb fortalesa i garanties, gràcies a la col·laboració amb altres institucions i empreses del sector privat”.

En eixe sentit, el diputat de Turisme, Jordi Mayor, va incidir en el concepte de “vacuna emocional” que suposa la recuperació gradual del turisme després de l’esclat de la crisi sanitària, i va vaticinar que “este any 2022 pot ser el definitiu per a recuperar les xifres de visitants que teníem abans de l’aparició de la COVID, una cosa que als grans municipis turístics ja va estar a punt d’ocórrer en 2021, quan encara hi havia moltes restriccions; el que dona una idea del potencial turístic de la província de València”.

Toni Gaspar i Jordi Mayor van coincidir a afirmar que la fira internacional és “una magnífica oportunitat, no sols per a mostrar els atractius turístics del nostre territori, sinó també com escenari ideal per a mantindre reunions de treball amb els municipis, que servixen per a afermar els projectes existents i dissenyar noves vies d’acció conjuntes, com el programa Fem poble”.

Art urbà junt amb la Fundación Valencia CF

Toni Gaspar va presentar també, amb el director general de la Fundación Valencia CF, Teo Swe Wei, la Ruta d’art urbà València CF, que contempla la “creació d’un museu viu i a l’aire lliure” exhibint grans murals artístics dels jugadors del València CF als pobles on van nàixer, van créixer o els van veure fer els seus primers passos en el món de la pilota”.

L’elaboració d’estos murals de gran format serà a càrrec d’artistes especialitzats en “street art”, i estaran dedicats als rostres dels jugadors més importants de la història del club de Mestalla.

Reunions amb representants municipals

Durant la primera jornada de la Fira, el president de la Diputació i el diputat de Turisme van mantindre diferents reunions de treball amb alcaldes, alcaldesses, regidors i tècnics de turisme dels municipis representats sota el paraigua de València Turisme, la marca de la institució provincial.

Durant estes trobades, a més d’analitzar les claus de la campanya turística per a enguany, es van analitzar possibles vies de col·laboració conjuntes, especialment a través del Fons de Cooperació per a municipis turístics: un pla que distribuirà vora dos milions d’euros entre els 101 municipis valencians catalogats com a turístics, en el marc del Fons de Cooperació Municipal en el qual participa la Generalitat junt amb les diputacions de València i Castelló.

Així, president i diputat es van reunir amb representants de Gandia, Cullera, Sagunt, Canet d’en Berenguer, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Bunyol i Riba-roja de Túria.

Col·laboració amb Visit València i Spain Oficina de congressos

L’estratègia turística de la Diputació passa també per la col·laboració amb altres administracions com l’Ajuntament de València. En eixe sentit, Toni Gaspar i Jordi Mayor van mantindre una trobada amb el regidor Emiliano García, i el director i el Cap de Promoció de la fundació Visit València.

Sobre la taula, assumptes com la col·laboració de la Diputació en esdeveniments com la gala dels Goya, els Gay games o el congrés Aviadev; després de l’èxit d’altres cites en les quals s’ha treballat de manera conjunta, com la recent celebració de la gal·la Michelín.

Turisme de negocis

La Feria Internacional de Turismo també ha sigut escenari per a avançar en la integració de la Diputació de València i l’Ajuntament de Cullera en Spain Convention Bureau (SCB), una xarxa d’entitats locals que oferix espais i serveis per a la celebració de congressos, reunions i trobades professionals; el que es coneix com a turisme MICE.

Durant esta trobada, el president Gaspar i el diputat de Turisme es van reunir en l’estand de València Turisme amb Augusto Hidalgo, president del SCB i alcalde de Las Palmas de Gran Canaria; Marta Morán, tècnic SCB; Debora Marí, regidora de Turisme de Cullera; i Camille Poret, gerent de Turisme Cullera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*