La Diputació recolza als municipis del Rincón d’Ademuz per a reclamar millor connexió amb Teruel per carretera

DCIM120MEDIADJI_0070.JPG

Post també disponible en: Castellano

El ple de setembre inclou una moció que els grups secunden per unanimitat per a demanar al Ministeri de Transports que agilite les obres licitades en la N-330 en el tram Torrebaja-Teruel

Els responsables provincials coincidixen que la comunicació de la comarca amb Teruel i Cuenca és clau per al desenvolupament econòmic i l’atenció sanitària d’una zona en risc de despoblació

La Diputació de València recolza als municipis del Rincón d’Ademuz en la seua reivindicació a l’Executiu central per a millorar com més prompte millor les comunicacions amb Teruel, ciutat de referència per a serveis sanitaris i administratius per als més de 2.000 habitants censats a la comarca. Una moció inclosa en l’ordre del dia del ple de setembre, aprovada per unanimitat, insta el Govern d’España a agilitar el projecte de millora de la N-330 entre Torrebaja i Teruel, obra licitada pel Ministeri de Transports, així com a emprendre un altre tipus de millores en diferents trams d’una via deficient, com el de Torrebaja a l’aldea de Losantos (Castielfabib) en la connexió amb la carretera de Cuenca.

Els diferents grups que formen la corporació provincial secunden de manera conjunta el text proposat pel diputat no adscrit amb aportacions dels socialistes que, a més de la millora del tram de cinc quilòmetres ja licitat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, recorden que és necessari actuar sobre altres trams de la carretera igualment importants, cas de la connexió entre Torrebaja i Losantos, punt en el qual la carretera es desdobla fins a arribar al pont que connecta amb la de Cuenca.

En la Diputació tenen clar que la deficient comunicació per carretera amb Teruel, separat de Torrebaja per una distància de 32 quilòmetres, és un dels principals problemes d’una de les comarques valencianes amb major risc de despoblació. Els responsables provincials admeten que totes les administracions són conscients de la necessitat de mesures per a recuperar l’España buidada, però reclamen passar a l’acció de manera immediata per a evitar que la despoblació siga irreversible en municipis com els del Rincón d’Ademuz.

La N-330 és una via estreta i sense vorals que presenta diferents trams perillosos i on el trànsit s’alentix pel pas de vehicles pesants. Estes deficiències en les infraestructures es convertixen en un obstacle més per al desenvolupament econòmic de municipis que tenen mercat per als seus productes a les províncies veïnes i en una incomoditat per als més de 2.000 habitants del Rincón d’Ademuz que periòdicament es desplacen fins a Teruel per qüestions administratives o sanitàries.

En este context, la Diputació se suma a la plataforma ciutadana que integra als set municipis de la comarca en la seua reivindicació perquè l’Executiu central millore com més prompte millor el traçat complet entre Torrebaja i Teruel. Els habitants del Rincón volen que la N-330 es convertisca en una via del segle XXI amb pavimentació i vorals dignes i més seguretat viària, permetent una major interacció comercial i social entre els territoris que connecta.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*