La EMSHI invertirà 6,5 milions d’euros per portar aigua potable de qualitat a San Antonio de Benagéber

La EMSHI está formada por 51 municipios, incluyendo a Valencia.
La EMSHI está formada por 51 municipios, incluyendo a Valencia.

Post també disponible en: Castellano

La EMSHI está formada por 51 municipios, incluyendo a Valencia.
La EMSHI està formada per 51 municipis, incloent a València.

Després de l’aprovació en l’assemblea del 28 de setembre de l’EMSHI (Entitat Metropolitana de Subministraments Hidràulics) del seu pla pressupostari fins a l’any 2023, Sant Antoni de Benagéber, amb una inversió d’aquesta entitat de 6,5 milions d ‘€, podrà comptar amb una aigua potable sense nitrats, ni altres contaminants, a mig termini. A més d’assegurar un subministrament, d’aquest bé essencial, independent de les possibles incidències climàtiques futures.

La EMSHI està formada per 51 municipis, incloent a València, sumant una població total de més de 1,5 milions d’habitants, de la qual Sant Antoni de Benaixeve és membre des de la seva creació per la llei 2/2001 de la Generalitat Valenciana. Però no és fins al 2014 quan se sol·liciten les obres de connexió a la seva xarxa de subministrament en alta.

Segons el portaveu de la formació, Ramon Orozco, “s’ha superat la posició poc col·laborativa de l’actual equip de govern amb el projecte. S’han solucionat els retards en el lliurament de la informació tècnica sol·licitada per l’EMSHI, requerida en diverses ocasions, fins i tot per registre d’entrada de l’ajuntament davant la falta de respostes. El que va motivar la recriminació, des de la presidència de l’assemblea de l’entitat. A més dels recursos en contra o les negatives a proporcionar la informació al representant municipal en l’EMSHI, pertanyent al nostre grup polític municipal. Malgrat això, per fi, el projecte està ja en fase d’ultimar detalls. ”

“Queda pendent la solució al deute generat d’uns 200.000 € amb l’EMSHI, per part de l’ajuntament de Sant Antoni de Benagéber, per l’impagament de les quotes a l’entitat des de febrer de 2016. La inversió dels més de 6 milions previstos per l’Entitat, no repercuteix als membres de ple dret, però aquests, per ser-ho, han d’estar al dia en les seves quotes i obligacions, segons indiquen els seus reglaments i ordenances “.

També queda pendent de solucionar la falta d’un acord amb els propietaris de la concessió dels pous actuals de subministrament, concedida només per a reg. Així com l’aplicació del contracte de la concessió municipal de subministrament d’aigua potable a la Cooperativa el Plantío-la Cañada. Regularitzant el cobrament del cànon a aquesta concessionària que, actualment, no es realitza, amb el subsegüent perjudici a les arques municipals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*