La banda de la Unió Musical Santa Cecilia de Villar oferirà un concert a Portugal el proper 7 d’octubre

Bajo la dirección de su titular, Luis Serrano Alarcón, interpretará obras de Ruperto Chapí, Miguel Asins Arbó y Adam Gorb, así como del propio director.
Bajo la dirección de su titular, Luis Serrano Alarcón, interpretará obras de Ruperto Chapí, Miguel Asins Arbó y Adam Gorb, así como del propio director.

Post també disponible en: Castellano

Bajo la dirección de su titular, Luis Serrano Alarcón, interpretará obras de Ruperto Chapí, Miguel Asins Arbó y Adam Gorb, así como del propio director.
Sota la direcció del seu titular, Luis Serrano Alarcón, interpretarà obres de Ruperto Chapí, Miguel Asins Arbó i Adam Gorb, així com del propi director..

La Unió Musical Santa Cecília (UMSC) de Villar de l’Arquebisbe viatja el proper cap de setmana a Portugal per oferir un concert el diumenge 7 d’octubre a les 6 de la tarda, a la ciutat de Branca.

La banda valenciana compartirà escenari amb l’Associação Recreativa i Musical Amics da Branca (ARMAB), que ha convidat els músics villarencos al seu Concert de Tardor.

Es dóna la circumstància que la ARMAB va visitar el passat mes de juliol el Villar, amb motiu de la seva participació en la secció primera del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, en què va obtenir el primer premi sota la direcció de Paulo Martins.

La banda simfònica de la UMSC dirigida per Luis Serrano Alarcón iniciarà la seva actuació amb La Revoltosa de Ruperto Chapí per continuar amb la Suite 1936 de Miguel Asins Arbó, Yiddish Dances d’Adam Gorb i el pasdoble del propi director El torico de la corda.

L’expedició villarenca està composta per 70 músics i alguns acompanyants que han volgut sumar-se a aquest viatge que aprofitaran per conèixer algunes ciutats portugueses com Porto.

No és la primera vegada que la UMSC visita al país veí. El 1993, sent el seu titular Francisco Hernández Guirado, va participar al IV Festival Ibèric de Bandes Amadoras de Loures.

Luis Serrano Alarcón

Nascut a València el 1972, Luis Serrano Alarcón és un compositor i director espanyol de gran projecció internacional. Les seves obres s’han interpretat en més de 30 països, ha estat convidat a dirigir la seva pròpia música tant a Espanya com a Itàlia, Singapur, EUA, Colòmbia i Hong-Kong i ha rebut encàrrecs d’importants entitats i agrupacions nacionals i internacionals entre les que destaquen Institut Valencià de la Música, Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea, Certamen Internacional de Bandes de Música de València, CIM la Armónica de Bunyol, University of Saint Thomas (Minnesota, EUA), Philharmonic Winds (Singapur) i Hong Kong Band Directors Association.

El 2012, la Southeastern Conference Band Directors Association, formada per un consorci de 14 universitats dels EUA li encarrega la composició de la seva primera simfonia, estrenada a l’octubre de 2013 i el 2017 escriu la segona de les seves simfonies per encàrrec d’University of Saint Thomas, obra que és estrenada al maig d’aquest mateix any a Minnesota. Entre els seus pròxims projectes destaca l’encàrrec d’un consorci de tres universitats de nord-americanes per a la composició d’un nou concert per a trompeta.

Ha obtingut en dues ocasions el primer premi del Concurs Internacional de Composició de Música per a Banda de Corciano (Itàlia), el 2006 amb l’obra Preludi i Dansa de l’Alba, per a quintet de metalls i banda simfònica i en 2009 amb La Dama Sentinella. El 2010 obté amb aquesta mateixa obra el Premi Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la categoria de Millor Composició de Música Simfònica i el 2011 la seva obra Follet obté el Premi a la Millor Edició d’Obra Clàssica en els Premis de la música, que anualment lliura l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la música i que són els més importants en el camp de la música a Espanya.

Luis Serrano Alarcón ha estat, entre 2011 i 2013, membre de WASBE Board of Directors, Junta Directiva de l’Associació Mundial de Bandes de Música i Ensembles de Vent.

Paral·lelament desenvolupa una compromesa labor docent com Funcionari de Carrera en el Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, al Conservatori Professional de Música de Castelló.

Des 2015, sota el segell Alarcon Music, desenvolupa el seu propi projecte editorial i, des de gener de 2017 és director de la Banda Simfònica de la UMSC de Villar del Arzobispo (València).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*