La festa de Sant Antón de Calles ja és d’Interés Turístic Local

Post també disponible en: Castellano

Consuelo García, alcaldessa: “Es el reconeixement a la història de Carrers i als seus veïns que la mantenen viva”

La Generalitat Valenciana, a través d’Turisme CV, ha atorgat durant l’Estat d’Alarma fins a 19 reconeixements com a Festes d’Interès Turístic a algun dels esdeveniments que al llarg de l’any se celebren en els nostres pobles.

És el cas de la localitat serrana de Calles, els festejos hivernals en honor a Sant Antón ja són Festa d’Interès Turístic Local. Es tracta d’un treball conjunt, tal com detalla l’alcaldessa del municipi, Consuelo García, entre els mateixos veïns que mantenen viva la festa i el gran treball de recerca i recopilació dut a terme pel propi consistori per donar suport documental i històric i assolir aquesta distinció.

“És el reconeixement a la pròpia història de Carrers”, subratlla amb orgull la primer edil. “El nostre objectiu és no quedar-nos ací, i seguir consolidant la cultura local i les seues tradicions com a senyal d’identitat. Si la pandèmia ho permet, el proper mes de gener podrem gaudir de les primeres festes sanantoneras com a Festa d’Interès Turístic Local i prepararem alguna commemoració especial, que també cal en aquests moments tan durs que estem vivint “.

Foc per unir el poble

El calendari festiu de Carrers uneix els cicles tradicionals del territori d’interior, amb parades a l’hivern, primavera i estiu. Santa Quitèria i Sant Antón posen patronatge a aquests esdeveniments.

En el primer d’ells, Sant Antón, el foc i la germanor veïnal són els pilars bàsics de la festa. Tenen lloc cada any cap al 17 de gener, amb una durada de dos o tres dies en què s’encenen fogueres als carrers i places del municipi conformant un espectacle únic.

També se celebra una missa en honor de el Sant, així com la benedicció dels animals, amb repartiment de pa i xocolata. S’organitzen jocs com el tir del borró de solters i casats, castells humans, carreres de majors i xiquets, i per les nits, ball i disfresses.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*