La Foia de Bunyol rep 1,2 milions d’euros i La Vall d’Aiora-Cofrents 593.633 euros de la Diputació en la primera entrega del Fons de Cooperació 2023

Post també disponible en: Castellano

La corporació provincial avança dos mesos la primera de les seues aportacions al programa en el qual participa al costat de la Generalitat i les ajudes del qual poden destinar-se a inversió o despesa corrent

Després dels 40 milions que es repartiran 269 municipis i entitats locals menors, al febrer hi haurà un altre lliurament de 20 milions amb el qual es triplicarà l’aportació autonòmica al Fons en la província

El repartiment dels primers 40 milions deixarà 265.000 euros a Xiva i 200.000 a Bunyol i Xest. La veïna comarca del Valle de Aiora-Cofrents rebrà 600.000 euros per als seus set municipis

La Foia de Bunyol-Xiva rebrà 1.228.745 euros i el Valle de Aiora-Cofrents 593.633 euros de la Diputació de València en la primera entrega del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. Les partides formen part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2023 per a un fons que pot destinar-se a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i altres 20 el mes vinent.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 260.000 euros a Xiva, amb una població pròxima als 16.000 habitants; 200.000 a Bunyol, amb 9.500 habitants; i 195.000 a Xest, amb un cens pròxim als 9.000 habitants. Godelleta i Iàtova també disposaran d’una dotació superior als 100.000 euros.

El municipi menys poblat de la Foia de Bunyol és Dos Aguas, que amb un cens d’una mica més de 300 persones rebrà al voltant de 60.000 euros, mentre que les localitats que completen la comarca, Siete Aguas, Macastre i Alboraig, amb poblacions que superen el miler de persones, tenen assignats al voltant de 90.000 euros.

En la veïna comarca del Valle de Aiora-Cofrents, la localitat de Ayora rebrà 153.000 euros, pels 85.000 euros de Cofrents i els 75.000 de Jalance i Jarafuel. Cortes de Pallàs i Teresa de Cofrentes també superen els 70.000 euros, mentre que a Zarra, el poble amb menys habitants de la comarca, li corresponen una mica més de 60.000 euros.

La Diputació de València va donar llum verda en el ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, avançant dos mesos el pagament d’estes ajudes que els consistoris van començar a rebre a la fi de març en l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats en els seus comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província en el Fons de Cooperació Municipal.

Agilitzar els tràmits

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arriben com més prompte millor als ajuntaments”, al mateix temps que ha avançat un segon lliurament de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar als municipis de la liquiditat que necessiten”.

Tots els grups representats en la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposen de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l’any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l’any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va succeir en 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*