La fundació Humana recull més de 24 tones de roba usada a Xest

Los vecinos y las vecinas de Cheste han depositado un 62 % más de textil usado que el año anterior.
Los vecinos y las vecinas de Cheste han depositado un 62 % más de textil usado que el año anterior.

Post també disponible en: Castellano

Los vecinos y las vecinas de Cheste han depositado un 62 % más de textil usado que el año anterior.
Els veïns i les veïnes de Xest han dipositat un 62% més de tèxtil usat que l’any anterior.

Els veïns i les veïnes de Xest han dipositat un 62% més de tèxtil usat que l’any anterior

La Fundació Humana, a través d’acord que té amb l’Ajuntament, ha gestionat, un any més, els contenidors que té ubicats al municipi, en el qual els chestanos i chestanas han dipositat 24.095 quilos de roba, sabates, complements o tèxtil del llar que ja no necessiten, suposant un augment del 62% en comparació de les prop de 14 tones recollides el 2017.

“Agraeixo a Humana seva tasca a Xest gestionant els contenidors de forma gratuïta i oferint tallers al llarg de l’any”, apunta la regidora de Serveis Socials, Mª Ángeles Llorente. “Un any més els veïns i veïnes s’han implicat en la recuperació del tèxtil, aportant més de 24 tones de roba usada, superant-se amb escreix respecte a l’any anterior”.

Segons expliquen des de la fundació Humana, aquestes donacions equivalen a 49.900 peces recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

Dades a nivell nacional
A Espanya es rebutgen anualment un milió de tones de tèxtil, però només el 10% es recull selectivament per un gestor autoritzat per promoure la seva reutilització o reciclatge.

Aquestes xifres es troben molt lluny del 55% fixat per la Unió Europea (UE) per a l’any que ve per reciclar els residus municipals i fins i tot la Comissió Europea ha advertit a Espanya ia 13 països més que corre el risc de no complir aquest objectiu .

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*