Les imatges del clínic de futbol femení organitzat per la FFCV en el Camp “La Viña” de Xest

Éxito del clínic de fútbol femenino organizado por la FFCV en el Campo “La Viña” de Cheste.
Éxito del clínic de fútbol femenino organizado por la FFCV en el Campo “La Viña” de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Ahir, dijous 26 de setembre, el Camp “La Viña” va acollir un clínic de futbol femení que va organitzar la federació de futbol de la Comunitat Valenciana i que va reunir més de trenta nenes d’entre 8 i 12 anys.

El seleccionador sub-17, Santi Triguero, i la seleccionadora sub-15, Andrea Esteban, van dirigir el que va ser per a algunes el seu primer entrenament, en què també van participar les jugadores del Llevant UD, Lucía Gómez i Esther González.

“Dins de la nostra aposta decidida per promoure el futbol femení ens va semblar bona idea demanar-li a la federació que organitzés un clínic aquí; l’any passat per qüestions de calendari no va poder ser, però els vam arrencar el compromís de fer-ho al principi de la temporada, i aquí estem passant-ho bé i amb la sort de poder comptar amb la participació de les jugadores del Llevant, que són tot un referent per a les xiquetes”, explicava Vicente García, coordinador de l’escola esportiva de futbol de Xest.

En sortir al camp, totes les jugadores, vestides amb la samarreta amb la qual van ser obsequiades, es van reunir per fer-se fotos i rebre les primeres instruccions. La sessió es va desenvolupar en dos equips distribuïts per edats i es va plantejar a manera de primera presa de contacte amb la pilota, amb diferents activitats grupals, amb una durada d’uns 45 minuts en total.

“Des de la federació ens estem bolcant en què cada vegada hi haja més equips femenins, ajudant a que poblacions com la de Xest pugan tenir el seu propi perquè vosaltres pugueu practicar el futbol i després vingueu a jugar a la selecció”, explicava Triguero a les participants.

Les Escoles Esportives de Xest compten amb dos equips, un de futbol 8 i un altre de futbol 11, a més d’un grup de tecnificació. “Aquest any hem començat temporada amb molta il·lusió, ja que hem aconseguit fer l’equip de futbol 11, amb gairebé una vintena de jugadores, i estrenem el nou camp xicotet que ens han fet amb el nou grup de tecnificació, amb unes 12 xiquetes molt xicotetas que van a establir les bases per a la futura secció de femení “, apuntava García.

La jornada va acabar amb un berenar ofert per l’Ajuntament. “Esdeveniments com aquest serveixen per fer un pas més en la consolidació del futbol femení a Xest, per això anem a seguir col·laborant amb la federació i amb altres equips”, assenyalava el regidor d’Esports, Francisco Llorens.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*