Les obres de reasfaltat i millora de la seguretat en la CV-345 a Higueruelas acabaran al novembre

El diputado de Carreteras, Rafa García, aprovecha su visita a Los Serranos para recorrer algunas de las vías de la Demarcación de Villar en las que podrían acometerse mejoras.
El diputado de Carreteras, Rafa García, aprovecha su visita a Los Serranos para recorrer algunas de las vías de la Demarcación de Villar en las que podrían acometerse mejoras.

Post també disponible en: Castellano

El diputado de Carreteras, Rafa García, aprovecha su visita a Los Serranos para recorrer algunas de las vías de la Demarcación de Villar en las que podrían acometerse mejoras.
El diputat de Carreteres, Rafa García, aprofita la seua visita als Serrans per a recórrer algunes de les vies de la Demarcació de Villar en les quals podrien escometre’s millores.

La carretera de les Penyes de Déu, com la coneixen els habitants dels Serrans, ha sigut renovada per la Diputació, amb un important reforç de la seguretat, entre Higueruelas i el Turó de la Nevera, en direcció a la Yesa. La intervenció en este tram de 10,2 quilòmetres de la CV-345 ha suposat una inversió d’una mica més de 2 milions d’euros, amb la qual s’ha ampliat plataforma, millorat corbes i substituït i completat els sistemes de protecció.

Les obres, que està previst que acaben al novembre, suposen una millora del traçat d’esta carretera de muntanya que part del municipi d’Higueruelas, en el punt quilomètric 20,1 i arriba fins al quilòmetre 30,4 d’esta via que uneix Casinos i Titaguas per Villar del Arzobispo, el municipi que dóna nom a esta demarcació de l’àrea provincial de Carreteres.

En el cotxeràs de Villar va arrancar la visita del diputat de Carreteres i Infraestructures, Rafa García, a la demarcació per a interessar-se per l’estat de les obres a Higueruelas i altres actuacions que podrien escometre’s en un futur en vies d’estes comarques d’interior, especialment dels Serrans. El responsable provincial va estar acompanyat per l’alcalde de Titaguas i també diputat, Ramiro Rivera, i l’alcaldessa de Villar, Mª Ángeles Beaus, que va traslladar a l’equip de Carreteres de la Diputació les demandes dels usuaris d’estes vies.

La següent escala va ser Higueruelas, on l’alcalde, Melanio Esteban, va acompanyar als diputats i els tècnics de Carreteres en el seu recorregut per les obres de la CV-345, la carretera de les Penyes. Esteban i el diputat de Carreteres, Rafa García, van coincidir en la importància de millorar un traçat que “garanteix la circulació en condicions de seguretat i viabilitat òptimes”, en una zona amb “molt de trànsit de camions i un traçat replet de corbes”.

L’actuació

La intervenció en este tram de la CV-345, amb una execució d’aproximadament 8 mesos, ha tingut en compte la modificació d’algunes d’aqueixes corbes, en concret les dels punts quilomètrics 23,6, 24,1, 28,4 i 29,6, així com l’ampliació de plataforma en un tram de dos quilòmetres i l’execució de cunetes de formigó de seguretat en determinades zones del trajecte.

Estos 10,250 quilòmetres de la carretera que discorre entre Higueruelas i el Turó de la Nevera, a mig camí entre Higueruelas i la Yesa, han sigut igualment reasfaltats, al mateix temps que s’han substituït i completat els sistemes de contenció. Actualment, la contractista duu a terme els últims treballs de reforç del ferm abans d’estendre la capa de rodadura i concloure l’obra amb les marques viàries i la integració ambiental. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*