La gelades de la matinada del dissabte i diumenge passats han produït quantioses pèrdues en la producció d’ametles de Requena-Utiel

Post també disponible en: Castellano

Les pèrdues poden aconseguir diversos milions d’euros

Les gelades registrades durant les matinades del dissabte i diumenge passats a la comarca Requena-Utiel, han provocat quantioses pèrdues en les collites d’ametles, segons el testimoniatge de molts agricultors propietaris d’ametlers. I han assegurat que en àmplies zones s’ha perdut la totalitat de les produccions i en la resta percentatges superiors al 70%. Entre els productors asseguren que les pèrdues en la pròxima producció d’ametles ascendiran a diversos milions d’euros. 
El fruit encara era de quina grandària i fa pocs dies que havia quedat desprotegit de les flors, per tant, en una fase molt sensible a les baixes temperatures.
En les zones més fredes s’han aconseguit fins als -4°.
El cultiu de l’ametler representa la segona font d’ingressos agrícoles a Requena-Utiel i per aquest motiu les quantioses pèrdues en les collites d’ametles tindran un gran impacte en les economies dels agricultors i també repercutirà en altres sectors de la comarca. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*