La Generalitat aprova la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica del Pla General d’Ordenació Urbana de Xest

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest ha rebut l’aprovació de la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DONA’T) del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) al costat d’altres desenvolupaments urbanístics rellevants de la Comunitat Valenciana, per part de la Generalitat Valenciana, després de la presentació d’una nova proposta del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Xest, una vegada aprovada per unanimitat en el passat ple del 28 d’abril de 2023.

L’aprovació de la DONA’T implica la superació de la base ambiental del PGOU. Un Pla que, tal com ha explicat l’alcalde de Xest, José Morell, preveu el creixement industrial i residencial, així com reserves de sòl per a infraestructures i diferents proteccions ambientals i patrimonials. “Aquest nou pas marca el futur de Xest de les pròximes dècades”, ha afirmat l’alcalde. “Els propietaris majoritaris del sòl han expressat en diferents ocasions que si la DONA’T s’aprovava al maig, presentarien la documentació per a impulsar La Cella-Canyada Arena abans de l’estiu, per tant, s’ha obert un escenari que permet reproduir l’èxit que ja hem aconseguit amb el Parc Empresarial del Circuit de Xest”.

La Cella-Canyada Arena
Segons ha especificat l’alcalde, La Cella-Canyada Arena és un desenvolupament industrial que ocuparà una superfície d’un milió i mig de metres quadrats al costat del polígon Castella. “D’una banda generarà ocupació directa a Xest. D’altra banda, es reconeix que estem fent un nou urbanisme. No desenvolupem sòl només a l’espera que algú es vulga instal·lar; es desenvolupa sòl industrial perquè existeixen operadors implicats i compromesos amb instal·lar-se a la Xest”, ha manifestat Morell.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*