La Generalitat demana precaució a la ciutadania davant el risc de pluges intenses en les pròximes hores a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha mantenido una reunión para coordinar las actuaciones ante el temporal de lluvias con la asistencia de los titulares de Justicia e Interior, Educación, Sanidad y Política Territorial.
El president de la Generalitat ha mantenido una reunión para coordinar las actuaciones ante el temporal de lluvias con la asistencia de los titulares de Justicia e Interior, Educación, Sanidad y Política Territorial.

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat ha mantenido una reunión para coordinar las actuaciones ante el temporal de lluvias con la asistencia de los titulares de Justicia e Interior, Educación, Sanidad y Política Territorial.
El president de la Generalitat ha mantingut una reunió per coordinar les actuacions davant el temporal de pluges amb l’assistència dels titulars de Justícia i Interior, Educació, Sanitat i Política Territorial.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat precaució a la ciutadania davant el risc de pluges intenses en les pròximes hores i ha aconsellat informar-se adequadament de l’evolució del temporal a través de les vies oficials.

Així s’ha expressat després de la reunió convocada al Palau de la Generalitat pel president del Consell, Ximo Puig, per analitzar la situació i coordinar les actuacions davant el temporal de pluges que afecta la Comunitat Valenciana.

A la reunió ha assistit també el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller de Política Territoria, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

A més, també han estat a la reunió personal tècnic del 112, representants de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, entre d’altres.

La consellera ha explicat que a primera hora “la situació de preemergència taronja s’estenia a tota la Comunitat, tot i que la part més afectada, per intensitat de pluges, havia estat el nord de la província de Castelló”. A més, a Alacant, l’alerta taronja per vents afectava tota la zona de la Marina, on en la nit d’aquest dimarts s’han registrat vents de 50 a 90 quilòmetres hora.

A última hora del matí, la previsió establerta pel Centre de Coordinació d’Emergències s’ha elevat fins al nivell vermell per tempestes a Alacant i litoral sud de València i per pluges a la província de València i es manté el nivell taronja en tota la província de Castelló i interior sud de València.

Bravo ha indicat que, davant l’actual situació de Preemergència, la població ha d’estar degudament informada, i aquesta informació ha de procedir de les lleres oficials, que és el Centre d’Emergències 112 “.

La consellera ha insistit que “la Generalitat està en permanent comunicació amb tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a coordinar la situació de preemergència, que pot afectar tant a hospitals, com a centres de dia, carreteres i centres educatius, entre d’altres. A més , tal com ha informat, aquest dimecres s’han suspès les classes en nou municipis, vuit de la província de Castelló i un a València, una mesura que ha afectat 22.000 escolars.

Bravo ha incidit que és important mantenir la coordinació, així com informar a la ciutadania “perquè no podem oblidar que sobretot la part de les comarques centrals de la Comunitat, les que estan més a prop de riu Serpis i del riu Xúquer, són zones amb un risc d’inundació alt. en les properes hores podem trobar-nos que, en determinats punts de la Comunitat, tinguéssim 200 litres en una hora “.

reunió CECOPI

En aquesta línia, aquesta tarda s’ha convocat al Centre d’Emergències de l’Eliana una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) per mantenir la coordinació amb els cossos de seguretat, representants de Delegació del Govern i diputacions. “Volem que tota la població estigui preparada davant de qualsevol possible incidència derivada de la situació de preemergència” ha subratllat.

La titular de Justícia ha subratllat que “hi ha 140 agents de la Policia Adscrita a la Generalitat distribuïts en tota la Comunitat i des d’anit preparats per actuar en qualsevol incident derivat també d’aquesta situació”.

Bravo ha fet èmfasi “en què la ciutadania escolti i tingui en consideració les recomanacions que es traslladen des del Centre d’Emergències 112 i vies oficials de la Generalitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*