La Generalitat posa en funcionament deu noves unitats judicials a València, Alzira, Sueca, Alacant, Elx, Llíria, Sagunt i Nules

Post també disponible en: Castellano

Són cinc nous jutjats de Violència sobre la Dona, tres de 1a Instància i Instrucció, un del Contenciós-Administratiu i una plaça de magistrat

Gabriela Bravo destaca que, des de 2015 a 2022, la planta judicial ha crescut en 46 nous òrgans per als quals s’han creat 250 places de personal funcionari

La Comunitat Valenciana compte des d’aquest dilluns amb deu noves unitats judi-ciales, cinc nous jutjats de Violència de Gènere, tres de Primera Instància i Instrucció, un del Contenciós-Administratiu i una plaça de magistrat. Així, la planta judicial de les tres províncies compta amb 536 òrgans judicials entre jutjats, tribunals, fiscalies, serveis comuns i Instituts de Medicina Legal més sis unitats administratives.

En concret, en aquesta nova ampliació s’han posat en servei, en matèria de Violència sobre la Dona, els jutjats número 1 d’Alzira i Sueca; el número 5 de València; el 3 d’Alacant i el 2 d’Elx. De fet, la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més jutjats exclusius de violència de gènere crea enguany. A aquests òrgans cal sumar el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Llíria; el 7 de Sagunt i el 6 de Nules. A més, a Elx s’ha creat un altre jutjat contenciós administratiu ‒el número 2‒ i una nova plaça de magistrat per a la Secció 9 de l’Audiència Provincial de València.

Per a la seua posada en marxa, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha destinat 4 milions d’euros: 2,2 milions per a personal i 1,8 per a adequar i reformar les instal·lacions judicials.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat “el creixement sense precedents” de la planta judicial de la Comunitat Valenciana “tal com el Consell es va comprometre a dur a terme fa set anys i mig”. En aquest sentit, ha recordat que, de 2010 a 2015 “el Consell governat pel PP només va posar en marxa sis jutjats” mentre que en aquesta etapa “s’han creat 46 nous òrgans judicials comptant les places de magistrat i s’han creat 250 nous llocs de funcionaris” el que “mostra a les clares com aquest Consell ha posat a la Justícia en el centre de l’agenda política i de gestió”.

Els nous jutjats de Violència sobre la Dona que aquest dilluns comencen a donar servei a la ciutadania estan dotats amb 47 professionals (5 magistrats, 5 lletrats de l’Administració de Justícia, 2 fiscals i 35 funcionaris) amb el que la plantilla dels jutjats valencians especialitzats en la lluita contra la violència de gènere ascendeix als 191 professionals (21 magistrats, 21 lletrats de l’Administració de Justícia, 147 funcionaris i 2 fiscals). 

Les noves agrupacions de partits judicials perquè la violència de gènere es conega en jutjats exclusius, que també entren en funcionament aquest dilluns, estaran reforçades amb personal, concretament amb dos funcionaris per al jutjat de violència Sobre la Dona de Benidorm (que agrupa la Vila Joiosa), dues per al de Paterna (que agrupa Montcada) i altres dos per al de Torrent (que agrupa Picassent). Així mateix, els jutjats exclusius de violència de gènere ja existents es reforcen amb tres funcionaris (dos per a Castelló i un per a Elx) i les seccions de violència de les fiscalies també veuran augmentat el seu personal.

Respecte a la resta de les noves unitats judicials, la consellera ha recordat que es va sol·licitar la seua creació al Ministeri de Justícia el passat 25 de març degut a la important càrrega de treball que registren aqueixes demarcacions. D’aquesta manera, amb la seua posada en marxa “continuem alleujant la càrrega de treball de l’Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana la taxa de ligitiositat de la qual és del 118,5 per cent i acostar-la així a la mitjana nacional, que és del 116,5”, ha conclòs la consellera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*