La Guàrdia Civil aconsegueix recuperar 11.250 euros estafats a un veí de Llíria

Post també disponible en: Castellano

El denunciant va rebre una telefonada instant-li a invertir en criptomonedes. 

Valent-se d’informació personal del denunciant i de la seua avançada edat, van aconseguir que instal·lara un programari en el seu dispositiu amb el qual van accedir als seus comptes bancaris.

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació ‘ARRERE’, aconsegueix recuperar els 11.250 euros dels 11.700 que havien sigut sostrets del compte bancari d’un veí de la localitat de Llíria. 

L’operació va donar principi després de la interposició d’una denúncia d’un veí de Llíria que afirmava que persones desconegudes li van contactar telefònicament perquè realitzara inversions en criptomonedes.

Els autors prèviament havien obtingut informació del ciutadà, tenint coneixement que, en el passat, el mateix havia tingut problemes amb l’agència tributària. Es van valdre tant d’eixa dada com de l’avançada edat del perjudicat, aconseguint així convéncer-lo per a realitzar les inversions.

Li van instar a instal·lar en el seu dispositiu un “programari” que permet el maneig del seu dispositiu per control remot, aconseguint d’aquesta manera els autors el control total dels comptes bancaris de la seua víctima.

Els investigadors de la Guàrdia Civil, mitjançant gestions realitzades a través de l’anàlisi dels comptes bancaris del perjudicat i de la plataforma de compra/venda d’actius digitals, detecten transferències no autoritzades per import de 11.700 euros, que anaven a utilitzar-se per a la compra de criptomonedes.

Gràcies a la rapidesa dels agents de la benmereixent i a la col·laboració de l’entitat bancària s’aconsegueixen recuperar 11.250 euros que han sigut retornats al compte bancari del ciutadà.

A conseqüència d’aquesta operació es procedeix a la investigació a Madrid d’un home de 30 anys procedent de Guinea Equatorial amb nacionalitat espanyola per un suposat delicte d’estafa bancària.

En l’operatiu han participat agents pertanyents a la Companyia de Llíria. 

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Llíria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*